Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић: Верујем у нас

Тренер Црвене звезде мтс истакао је да се у новом евролигашком формату победе и порази брзо остављају иза себе. Окренуо се Арманију о ком је имао речи хвале, али и поручио да црвено-бели и овог пута иду на победу.

Кошаркаши Црвене звезде мтс направили су прави подвиг савладавши Бамберг у Немачкој. Ипак, времена за славље није било и практично након (не)проспаване ноћи уследио је нови одлазак на аеродром. Кашњења је поново било, на срећу није се поновио сценарио из Казања. После више од 9.000 километара, најважније је да је експедиција црвено-белих стигла у Београд.

Извињавам се због кашњења, али како је ишло осам дана било би право чудо да смо на време кренули – рекао је Дејан Радоњић по уласку у прес центар „Комбанк арене“ где је стигао право са аеродрома „Никола Тесла“.

То је био прави мали увод за оно што предстоји. Кошаркаши Црвене звезде мтс имају свега једно поподне да проведу са породицама и бар мало покушају да одморе. За вечерас од 19 часова заказан је нови тренинг јер слободног времена заиста нема. Већ сутра у истом термину Звезду очекује нови евролигашки окршај у „Комбанк арени“ против Емпорио Арманија. НБА ритам се наставља, порази и победе се веома брзо остављају иза себе.

Налазимо се у микроциклусу тешких гостовања, протканом пехом. Од осам дана – пет дана путујемо и постоји бојазан да се то у неком тренутку може одразити на квалитет игре и резултата, али надам се да ћемо смоћи снаге да будемо добри. Армани је изузетан тим, чека нас велика утакмица. Квалитет који поседују обавезује нас да будемо изнад тренутних својих могућности, не само због потрошње већ и због односа квалитета нас и Арманија – истакао је Дејан Радоњић који је потом наставио да говори у суперлативима о италијанском саставу:

И прошле године су направили резултате и тим који је био добар, а сад су надоградњом на тај тим искористили велика улагања. Имају резултате, добили су Басконију, Дарушафаку у Истанбулу, имају четири победе, велике амбиције и разлоге да се могу надати високом пласману. Има ту играча са огромним искуством, НБА искуством… Постижу просечно готово 92 поена по утакмици у Евролиги. Треба се спремити најбоље могуће. Даћемо све од себе. Да ли ће то бити довољно – волео бих да да. Верујем у нас – истакао је Радоњић.

Због свих напора постојао је страх за здравствени билтен у екипи, за сада је на сву срећу добро…

Здрави смо то нам је најважније. Била нам је бојазан да се све ово не одрази на нешто погубно, на повреде или нешто што би нас додатно пореметило али успели смо да издржимо све и да изађемо добри из циклуса. Није било лако – рекао је и још једном подвукао.

На питање о томе у којој мери је ова Звезда равноправнија на гостујућим паркетима у Евролиги у односу на претходне Радоњић је рекао:

Рекао бих да је то већ неколико година присутно. Титуле смо освајали и пред својим и пред противничким навијачима. Ову сезону смо почели изненађујућим победама у гостима, над фаворитима, као што је и Армани сутра фаворит. Тако да нема тог оптерећења, бар код мене – застао је стратег црвено-белих, а онда је опет тема био меч са тимом из Милана:

Идемо сутра на победу. Ако буду бољи, честитаћемо. У овој Евролиги такво схватање је логично. Сад, што добијамо утакмице, па правимо други амбијент – то је супер за нас. Победе на страни биле су присутне и раније и биће и до краја сезоне, иако ће бити и пораза, па и пораза у низу, коју се дешавају и другим тимовима.

Тренер црвено-белих имао је своје виђење и већ бројних неизвесних завршница ове сезоне.

Одлично је што смо дошли у шансу да играмо те завршнице против тимова са којима према папиру немамо шта да тражимо. Ипак, ушли смо у те завршнице. Синоћ смо бранили последњи напад и добили. Шта ће бити на крају, видећемо. Не бисмо дошли до овде да нисмо успешни. Не само ове године. Прво, ми смо довољно спремни да извлачимо из екипе оно што је потребно да тим буде добар. Битније је да тим буде добар да бисмо били конкурентни. Дуга је сезона, дешавају се различите ствари и не бих се бавио анализом само једног меча. Видећемо сутра како ће бити и мало ћемо анализирати. Да ли утиче умор или нешто друго, не треба сагледавати из угла једног меча.

Радоњић је био упитан и о доприносу Огњена Кузмића и Милка Бјелице.

Кузмић? Радимо напорно и видећемо. Нисам био скептик уопште када је долазио.

И то је било све. Умор на лицу тренера Дејана Радоњића је био евидентан и сигурно је желео да након правог пропутовања дође својој кући. Само на кратко јер следи тренинг, припрема и онда велико финале – утакмица у „Комбанк арени“ против Емпорио Арманија. Звездаши, подршка је преко потребна, а црвено-бели кошаркаши су је дефинитивно заслужили.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

MIRANOVIC нов 17, 2016 at 10:03

BRAVO sarecan sam sto sam ZVEZDAS

Reply

Leave a Comment