Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Одбојкашице дочекују Ужичанке за потврду добре форме

Пред црвено-белим одбојкашицама је седмо коло домаћег шампионата у оквиру кога ће угостити тренутно претпоследњи тим на табели – Јединство из Ужица. Звезда је после дужег периода успела да веже неколико добрих утакмица, па овај меч дочекује у добром расположењу.

Јединство из Ужице је после Црвене звезде најтрофејнија домаћа екипа (девет пута победник првенства, осам пута освајач Купа), али клуб већ деценију није на том нивоу. У сезони 2014/15. наступали су у Првој лиги Србије, а прошле године су кроз бараж сачували место међу десет најбољих. После трогодишње епизоде у клубу Београд у Ужице се вратио тренер Драгољуб Јањић, а повратник је и Бојана Стојковић (примач), која је и капитен екипе. Од ове сезоне боје клуба бране и две бивше играчице Звезде – Сара Војнић-Пурчар (примач) и Александра Брђовић (техничар). Ужичанке су забележиле само једну победу у првенству до сада (МД Зрењанин), што уз пет пораза доноси тек три бода, па се чини да би у граду на Ђетињи и ове сезоне сви били задовољни опстанком у Суперлиги.

Изабранице Мирјане Мусулин имају половичан учинак у Суперлиги – три победе (Железничар, НИС Спартак, Футог) и три пораза (Визура, Динамо, ТЕНТ), што је довољно за пето место на табели. Чини се да црвено-беле улазе у бољи ритам и да би неколико добрих резултата могло да поврати самопоуздање и најави још бољу игру.

Утакмица у УСЦ ,,Вождовац“ на програму је у петак, 25. новембра са почетком у 19.00.

 

Повезане вести

Leave a Comment