Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Следи дерби у Подгорици

У недељу од 17 часова дерби меч са екипом Будућност ВОЛИ. О предстојећем мечу говорили тренер Дејан Радоњић и првотимац Огњен Добрић.

Кошаркаши Црвене звезде мтс налазе се од петка увече у Подгорици где их у недељу очекује меч 13.кола АБА лиге и дерби досадашњег тока региноналног такмичења против екипе Будућност ВОЛИ.

Црвено-бели тренутно држе врх табеле са скором 12-0, Будућност је друга са 10 победа и 2 пораза, па зато утакмица која ће се играти дворани „Морача“ недељу од 17 часова са правом носи епитет дербија. Тренер Дејан Радоњић очекује тешку утакмицу и велики изазов за црвено-беле, посебно због неизвесног наступа појединих играча.

Очекује нас дерби против Будућности, утакмица првог и другог на табели. Ми после евролигашког меча у Истанбулу долазимо оптерећени изостанком појединих играча, и на првом месту смо фокусирани да видимо у каквом саставу можемо да изађемо на утакмицу против Будућности. Та проблематика изостанака играча нас оптерећује дуже време и то у јаком ритму мечева које ћемо играти до Нове Године. Тек у недељу поподне, пред утакмицу, знаћемо какво је стање са Марком Гудурићем који је имао јак вирус, док Лука Митровић већ дужи период није у пуном тренажном процесу. Покушали смо у врло кратком периоду колико год је то било могуће, да се спремимо за Будућност и тежак меч који нас чека.

Тренер црвено-белих истиче квалитет наредног ривала, у чијем саставу добро познаје бројне играче.

Будућност је одличан тим, који је ове сезоне формиран са јасним циљем да освоји прво место. Екипа која је кадра да добија велике утакмице, са играчима који знају да играју такве мечеве од којих сам многе и ја тренирао. Играју пред својом публиком у „Морачи“, али покушаћемо да се консолидујемо, спремимо уз све околности које сам навео као отежавајуће, и дамо све од себе како би одиграли што бољу утакмицу у Подгорици – рекао је Радоњић.

Првотимац Црвене звезде мтс Огњен Добрић такође истиче квалитет екипе Будућности.

Одличан тим, екипа направљена за прво место и са много појединаца који су играли овакве утакмице, почев од Маркуса Вилијамса за кога знамо колико може. Довели су и Савовића, вратили Гордића, ту је поново и Рејнолдс, браћа Шеховић, сада су ангажовали и новог играча штна центарској позицији што само потврђује какве су им амбиције. Ипак, одморићемо се и спремити за овај меч, први циљ је да будемо концентрисани и да са пуно енергије одговоримо на све изазове на паркету – рекао је Добрић.

Црвено-бели ће у суботу у 18 часова тренирати у дворани „Морача“ капацитета 4500 гледалаца, повратак након утакмице планиран је за понедељак у јутарњим часовима, када екипа почиње припреме за дуел са Макабијем у 12. колу Евролиге.

Дерби утакмицу из Подгорице преносиће у недељу од 17 сати ТВ Аренаспорт.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

dejo дец 11, 2016 at 14:49

Samo naprijed Crveno beli idemo na pobjedu samo opusteno i hrabro

Reply

Leave a Comment