Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић: Да исцедимо и последњи атом снаге

Кошаркаши Црвене звезде мтс допутовали су око 13 часова из Виторије, а већ у четвртак очекује их ново велико искушење, меч са Панатинаикосом у оквиру 20. кола Евролиге.

Право са аеродрома „Никола Тесла“ тренер црвено-белих Дејан Радоњић стигао је са коферима у дворану „Александар Николић“ где је одржао конференцију за медије пред дуел са вишеструким прваком Европе, екипом Патанинаикоса из Атине.

Одмах после Басконије смо практично без спавања стигли у Београд, и по завршетку утакмице одмах кренули припреме за ПАО. Покушаћемо да спречимо да све што се издешавало, утиче на квалитет наше игре и даћемо све од себе да победимо ПАО, иако то неће бити нимало лако. Исцедићемо и последњи атом снаге и изнети све на терен да будемо бољи у овом дуелу – изјавио је тренер црвено-белих и додао да је за њега чињеница да су карте распордате за само 15 минута нормална.

То је за мене очекивано. Атмосфера у хали ће бити врло важна за нас јер нам је заиста потребан тај додатни „импулс“ да би дали све што имамо за добру утакмицу и игру. Надам се да ће се играчи осећати добро као и увек када их навијачи бодре. Распродате карте довољно говоре о приступу мечу и то ће утицати стимулативно на нас.

О екипи Панатинаикоса:

Долази нам вишеструки првак ЕВропе, направили су ове сезоне квалитетан тим, сада јачи за Џејмса, Гебријела и Ђентилеа. На клупи је изванредни Ћави Пасквал, који је освајао Евролигу са Барселоном. Врхунска екипа, са одличним резултатима и високим амбицијама – рекао је тренер црвено-белих који је напоменуо да ће приступ у припреми ове утакмице бити другачији од оног који је тим имао пред пут у Виторију, али и додао једну врло важну непознаницу, о здравственом стању играча.

О томе ћу нешто детаљније моћи да кажем тек после тренинга у среду увече и јутарњег на дан утакмице. Тада ћу и имати увид у комплетно стање. Дангубића нема, наша више жеља, него што је то показао детаљни преглед, је била да се врати након неколико дана. Ипак ти прегледи су показали да је у оптицају пауза од неких 14 дана, али ћемо детаљније све знати након новог прегледа. Здравље играча нам је много важно, као и да се Немања врати у погон на прави начин.

Утакмица Црвена звезда мтс – Панатинаикос игра се у четвртак од 19 часова. Грчки тим стиже у Београд око 17 часова и одрадиће тренинг у среду од 20 часова. Меч ће директно преносити ТВ Спортклуб.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment