Moja Crvena Zvezda
ВажноЖенски фудбалЗвездаши широм светаНајновијеТрансфериФудбал

Јована Дамњановић у Бајерну!

Јована Дамњановић

Бивша играчица Црвене звезде и репрезентативка Србије у фудбалу, Јована Дамњановић, нови је члан минхенског Бајерна!

Дамњановић у редове актуелног шампиона Немачке и четвртфиналисте Лиге шампиона долази из СЦ Санда, за који наступа другу сезону. Званично нови члан „Баварки“ постаће од лета, а потписала је трогодишњи уговор.

Јована и Санд су прошле сезоне стигли до финала Купа Немачке, али су у финалу заустављени од Волфсбурга (1:2). Јована је била једини стрелац у финалном мечу за свој тим, који је у полуфиналу елиминисао управо Бајерн након преокрета, који је иницирала Звездина девојка.

Следећи корак у каријери, пресрећна сам што могу да најавим да ћу од следеће сезоне наступати за Бајерн! Радујем се и не могу да дочекам да обучем тај црвено-бели дрес! До тада ћу, као и до сада, дати све од себе да сезону са Сандом приведем крају на најбољи могући начин!„, изјавила је Јована након потписивања уговора са Бајерном.

Осим Црвене звезде и Санда, златна девојка српског фудбала је наступала за Волфсбург и у сезони 2013/14 освојила триплу круну. На тај начин је постала прва Српкиња шампион Европе у женском фудбалу.

Велико признање и подстрек за Јовану, али и за српски женски фудбал и за ЖФК Црвена звезда. Ми смо поносни на Јованин успех који је сигурно огроман мотив девојкама које су се определиле за фудбал, али и промоција српског женског фудбала.

Верујемо да ће и у Бајерну демонстрирати голгетерске способности и наставити пут успеха.

Срећно, Јована!

Повезане вести

1 comment

dejo мар 11, 2017 at 23:01

Cestitam ti bivsa fudbalerko Crvene Zvezde na izboru da otidjes u Njemacki Bajern pa da tamo pruzas dobre partije samo ,uz to da te zaobidju povrede ,znaci da pokazes da si pravo pojacanje Jovana za Njemacki Bajern

Reply

Leave a Comment