Moja Crvena Zvezda
ВажноВечити дербиДомаћа такмичењаКлупска дешавањаКонференције за медијеКошаркаНајновије

Радоњић: Мотив не тражимо, он је увек присутан

Кошаркаши Црвене звезде мтс дочекаће ’’вечитог ривала’’ Партизан у 2. колу Моцарт Суперлиге Србије. То ће бити 255. дерби, а четврти овосезонски окршај између црвено и црно-белих.

Кошаркаши Црвене звезде мтс настављају такмичење у Моцарт Суперлиги Србије. Након сигурне и убедљиве победе у Суботици, црвено-бели ће у 2. колу дочекати вечитог ривала Партизан. То ће бити 255. дерби, а четврти окршај ’’вечитих ривала’’ у овој сезони. Црвено-бели су у претходна три сусрета остварили две победе, једну у АБА лиги и једну у финалу Купа Радивоја Кораћа која је била вредна и првог трофеја у овој сезони.

За меч који је заказан за уторак од 20 часова у дворани ’’Александар Николић’’ карата у слободној продаји неће бити, а улаз ће бити омогућен свим власницима сезонских улазница.

О значају утакмице пред нови окршај са Партизаном причао је тренер Црвене звезде мтс Дејан Радоњић.

Иза нас је период у ком смо имали велики број утакмица и напоран ритам, а посебно у плејофу АБА лиге јер смо поред круцијалних утакмица за клуб имали и утакмице у Евролиги које су изискивале огромну потрошњу. Сада смо у неком процесу опоравка и покушаја да поново досегнемо задовољавајући ниво – рекао је Радоњић, а потом додао:

Суперлигу смо започели у Суботици. У том мечу смо урадили шта је било планирано, како у резултатском смислу, тако и у другим моментима. Већ у другом колу нас чека дуел против Партизана. Сви јако добро знамо шта то значи и шта носе утакмице између Црвене звезде и Партизана – рекао је стратег црвено-белих.

Иако је рана фаза такмичења, Радоњић је истакао да је предстојећи дерби веома значајан.

Без обзира на то што је друго коло у питању, утакмица има резултатски значај. Из искуства то знамо и на основу тога правимо анализе. На то долази и специфичност дербија јер је то утакмица када се све заборавља шта је било током сезоне – статистички параметри, какав је однос победа и пораза, каква је форма… Улази се са жељом да се извлачи тренутни максимум из екипе у жељи да се савлада највећи ривал – истакао је тренер Црвене звезде мтс, а онда причао о статусу повређених играча.

Ми смо и даље без Јовића. Он је био у Минхену на прегледу, а након тога је наставио са планираним радом. Надам се и очекујем да ће након ове утакмице почети да тренира са екипом што би било јако добро. Лазић који је пропустио меч са Спартаком ће бити у тиму иако има још проблема, али не онаквих како се представило да је то повреда коју вуче још од Купа, већ је само играч који ће због огромне потрошње добити простор да се спреми за завршницу првенства што је свакако најважније.

Уследила су питања новинара. Била су усмерена на компарацију евролигашких утакмица и ’’вечитог дербија’’ као и на проналажење мотива.

Овде се за дерби живи и живи се од дербија. Без обзира на утакмице које се играју мимо дуела између Звезде и Партизана. Тако је увек било и увек ће бити тако. Мотив не треба да тражимо, ми га имамо. Причати о томе у дуелу против Партизана је излишно – рекао је Радоњић и потом истакао:

Сама чињеница да играмо против Партизана говори о томе да ће такмичарски приступ бити максималан. Мислим да није битно причати о подели минутаже. Кроз наредне утакмице ћу увек радити оно што мислим да је најбоље за тим – додао је тренер црвено-белих и онда поручио:

Можемо да причамо оно што се говори увек пред утакмице са Партизаном. Небројано пута се догађало да победи екипа која има мање шансе на папиру. Причамо сада о овом тренутку. Ми имамо јасан циљ да победимо, а надам се да ће се то и догодити – закључио је Радоњић.

Повезане вести

3 comments

milos rankovic апр 25, 2017 at 11:25

VI STE MOMCI VEC DOSTA URADILI I STO POSTO SVAKI NAVIJAC ZVEZDE VAM SE KLANJA DO NEBA KAKO VI GINETE NA SVAKOJ UTAKMICI BORITE SE NE KUKATE PLATE KASNE NIKO REC NIJE REKAO SPAVATE NA KLUPAMA JA ZA MOJIH 38 GOD NISAM VIDEO BOLJE LJUDE OD VAS U ZVEZDI STETA BI BILO DA SE RASTURITE JER SA TRI IGRACA NOVA SLEDECE SEZONE BI MOGLI DO OCEKUJEMO F4 KOD NAS SRECNO MOMCI VECERAS

Reply
dusan апр 24, 2017 at 23:36

ubijte ih. to nam je posle fudbala neophodno

Reply
dejo апр 24, 2017 at 22:56

Radonja imas moju punu podrsku ,samo napravi sjutra pravu taktiku protiv Partizana sjutra

Reply

Leave a Comment