Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеТрансфериФудбал

МЦЗ скенер: Немања Радоњић, бунтовни дечко српског фудбала (ВИДЕО)

Немања Радоњић, врло познато фудбалско име у Србији, а уједно и не претерано познат као фудбалер, име око којега се сваког лета диже прашина, а са друге стране играч који се још увек није довољно доказао на терену. Немања Радоњић је за сада једна од оних фудбалских прича где су сви сигурни да се ради о врло талентованом фудбалеру, коме је небо граница када је фудбал упитању, али момку који сам са собом то још увек није преломио и који није био довољно посвћен фудбалу и радио на себи. Могло би се рећи да мало подсећа на Катаија и његове почетке по много чему, што таленту, што понашању ван терена. Хоће ли и овај пут Црвена звезда успети да изведе на прави пут једног бунтовног момка?

С обзиром да је близу потписа четворогодишњег уговора са нашим клубом представљамо вам Немању као фудбалера каквог га вероватно зна мањи проценат навијача нашег клуба, јер се о њему до сада више причало у неком другом контексту.

Немања је рођен у Нишу и своје прве фудбалске кораке је почео у Радничком из Ниша где је већ као дете показао озбиљан таленат и важио за једног од највећих талената у земљи. Као млад запада за око нашем вечитом ривалу које привлачи његов таленат тако да прелази у млађе категорије Партизана и ту показује неоспоран фудбалски таленат, али и да није баш момак 100% посвећен фудбалу. Такође јавно говори већ тада да је навијач Црвене звезде што је био почетак краја његовој каријери у Партизану, са којим касније није желео ни да продужи уговор. Након тога иде неко време у камп Пушкашеве академије у Румунији, где је провео пар месеци, али на крају потписује дугогодишњи уговор са Ромом. Но нажалост као што смо рекли и на почетку текста иако су сви препознавали његов таленат, он сам није био довољно фокусиран на фудбал и то да претвори таленат који има у квалитет и добре игре, тако да лута у својој фудбалској каријери све до позајмице у Чукарички, где на моменте иако не 100% физички спреман показује да ипак гласине нису биле без основа.

Немања је био и репрезентативац свих млађих селекција наше земље, фудбалски сладокусци и дан данас памте његов меч против Белорусије из 2012. када је наша селекција до 17 година поразила вршњаке из Белорусије са 7-0, а Немања је био један од најзапаженијих на тој утакмици и постигао хет-трик. Последње што је играо јесте скоро на европском првенству у Пољској за младу репрезентацију. Овде можете видети сажетак те утакмице против Белорусије из периода када је играо за репрезентацију до 17 година и његове голове са те утакмице:

Када су његове фудбалске карактеристике упитању, Немања је фудбалер који највише игра по левом крилу, са доминантном десном ногом. Реч је о фудбалеру који је одлично технички поткован, са одличном контролом лопте, добрим пријемом, добром игром 1 на 1. Немања је такође врло брз и продоран фудбал, који има јако добру контролу лопте у пуном трку и добру промену правца. У нашој лиги је мало играча који могу да му парирају по брзини. Такође уме лепо да се убаци иза леђа одбране и има добру кретњу без лопте.

Дуел игра му је такође добра, није га лако избацити у дуелу, просечно улази по утакмици 5.8 пута у офанзивне дуеле и излази као победник у 81% случајева. Иако дешњак, уме лепо да користи и леву ногу, пошаље употребљив пас истом или центаршут, чак и да упути добар шут истом. Једна од карактеристика његове игре јесте да воли сече са крила ка голу и шутира, где има врло опасан и снажан ударац.

Када је реч о пас игри Немања је фудбалер који уме јако лепо и да упосли саиграче и пошаље врло опасан пас. Уме да пошаље добар пас у простор, у претходном периоду у Чукаричком је слао 0.7 кључних пасова по утакмици, умео да пошаље добру дугу лопту и промени страну са своје крилне позиције на друго крило, не ради то често, али има добру дугу лопту. Кратки пасови су му на 83% успешности.

Што се тиче дефанзиве није неко ко претерано учествује у истој, али је и ту у последње време показао неке помаке мада је још увек играч који је знатно више окренут офанзиви. Но с обзиром да годинама гледамо код нас махом крила којима је главна врлина игра у дефанзиви, без претерано добре игре 1 на 1 и офанзиве, Немања ће у том смислу бити право освежење.

Оно што је до сада био проблем у његовој игри јесте то што је умео да буде себичан, да се касно ослобађа лопте и некада игра сам за себе. Такође и мањак концентрације и осцилације у игри. Умео је да одигра добар меч, па да одигра наредна 2-3 лоше, јер делује као да му се не игра, једноставно је доста зависило од његовог расположења и како ће ући у утакмицу. Умео је да не испоштује бека који се убаци и да много „царини“ лопту. Но у последње време је те сегменте свео на мању количину, показао већу зрелост у игри и делује да је коначно сазрео и као личност и као играч и показао је неке помаке на том плану. Оно што се примети у његовој игри је свакако мањак искуства и рутине и види се да је дуго лутао, проблем му је дуго била и физичка спрема, али се видело да ради на томе и деловао је све спремније, није још на 100%, али је подигао ниво своје физичке спреме у односу на период иза њега када је ту имао озбиљних проблема.

Он је свакако фудбалер који треба још да напредује, још да ради, конкретизује своју игру, али је несумњиво реч о једном од најталентованијих крилних фудвалера у Србији. Оно што је увек знак питања је његов менталитет, али је у последње време показао неке позитивне помаке на том плану, па се надамо да ће у том правцу и да настави да је прошло време неких нефудбалских ствари и да је сада време да се 100% посвети фудбалу.

Све у свему Радоњић је фудбалер који у свом ДНК има фудбал у малом прсту, играч за какве су се навијачи Звезде увек везивали, уграч који уколико би се 100% фокусирао на фудбал би могао да буде нови љубимац навијача, нови Катаи. Са друге стране ако погледамо његову досадашњу каријеру са њим се никада не зна, али је свакако играч вредан ризика. Млад је, није још увек касно да врати каријеру на прави колосек и за разлику од неких смуњивих преплаћених странаца од 27-28 година које смо доводили и доводимо, па чекали и чекали и никада дочекали, где се на прву видело да ти играчи никада нису ни требали да се доведу, Радоњић је паметан ризик и ризик који може да се покаже као одличан потез.

Ми му желимо пуно среће у нашем дресу и да коначно покаже таленат о којем се прича годинама уназад!

https://www.youtube.com/watch?v=RRPUfZ5GOpU

 

Повезане вести

8 comments

NESO јул 21, 2017 at 18:17

MILOJE RADOJNIC U TEKNIKU FUDBALA I IGRAC JEDAN NA JEDAN ZA
RIKARDINO JE MARADONA U SVE SEGMENTE MODERNOG IGRACA I FUDBALA RADOJNIC PESIC BOACI NAPAD SNOVA A VI TO DOBRO ZNATE

Reply
LA[K]I јул 21, 2017 at 14:05

Zao mi je sto je decko doveden kao menadzerska kombinacija. Kada ga prodamo menadzeri uzimaju 40% novca. Ali stoji da je decko vrhunski fudbaler. Mora sa njim ozbiljno da se radi. Ja sam siguran da ce on, Jovicic i Pesic biti najveca pojacanja ove sezone.

Reply
Pera јул 21, 2017 at 17:16

A Rikardinjo nije menadžerska kombinacija. Ovaj momak je izmislio fudbal i za njega i za Srnića samo treba trener da ima poverenje u njega i da mu da šansu. On Pešić i Boaće će razbijati kad se uigraju.

Reply
LA[K]I јул 22, 2017 at 00:06

Jeste i on, ali na takve smo navikli. Ovde su se menadzeri ipak previse ugradili. Nazalost takav je bio i Luka Jovic. Ma da sa jedne strane to je i dobro posto ce ga menadzeri forisirati u prvi tim, a tu ce da bude mozda i najbolji pojedinac.

Reply
oknarb јул 21, 2017 at 12:39

http://eng.kc-camapa.ru/cgi-bin/kstv.cgi?v=20170721коначно рода.добродошао.још када би довели филипа ђуричића ,била би много јача и бржа екипа него прошле год

Reply
Loki јул 21, 2017 at 15:21

Ovaj put si zaboravio Vuksanovica…a tek Melega, pa Krunica…

Reply
Hogar Strasni јул 21, 2017 at 12:11

Ne razumem. Ako je prvi pik za levog krilnog očigledno skupo plaćeni Rikardinjo. Ako je trener već pokazao da mu je drugi pik Ruiz. Ako je Luka Adžić tek treći izbor na ovom mestu. Šta će nam četvrti?

Reply
Jovan јул 22, 2017 at 17:13

Radonjic moze da igra i na desnom krilu i tu smo tanki i verovatno ce igrati tu. Ruiz ce otici u avgustu tako da ce na levom krilu prva opcija biti Rikardinjo a druga Adrzic a na desnom Radonjic i mozda jos neko eventualno pojacanje. Srnic mozda ode s obzirom da dobro sad igra pa mzoda bude zainteresovanih klubova krajem prelaznog roka

Reply

Leave a Comment