Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Лазић: Верујте у нас

Капитен Црвене звезде мтс Бранко Лазић говорио је о репрезентацији и очекивањима пред нову сезону црвено-белих.

КК Црвена звезда мтс увелико се припрема за нову сезону. Под вођством Душана Алимпијевића црвено-бели марљиво тренирају, а у среду добили су и додатан елан јер су на тренинг дошли чланови репрезентације Србије – тим менаџер Небојша Илић и репрезентативац Бранко Лазић.

Добро познато лице и нови капитен црвено-белих Бранко Лазић је у маниру правог лидера искористио слободан дан да испита стање на тренингу својих саиграча.

Без обзира што имамо врло мало времена на располагању од доласка са Копаоника, и пред почетак „Трофеја Београд“ желео сам свакако да дођем и обиђем момке и упознам се са новим стручним штабом. Атмосфера је радна, одлична, и само тако нека наставе. Ја ћу им се сигурно прикључити потпуно спреман, као и увек – истакао је Лазић који је имао и званични деби за репрезентацију у убедљивој победи Србије над Грчком на ’’Трофеју Београда’’.

Велики борац и у сваком смислу прави вођа на терену је незамењиви шраф у црвено-белој машинерији. С тога са новим уговором је стигла и капитенска трака за коју Лазић каже да представља велику част.

Улога капитена је велика част. Нова улога ми није у потпуности непозната јер сам до сада имао статус заменика и знам веома добро која је њена тежина. Трудићу се да оправдам указано поверење и да својим примером на најбољи начин покажем младим играчима, који ће представљати окосницу новог тима, шта значи дрес Црвене звезде – рекао је Лазић који се потом осврнуо на нови тим Црвене звезде:

Спадам међу најискусније, али ту је и Милко (Бјелица), а сада нам се придружио и Марко (Кешељ). Нас тројица смо пуно тога прошли у каријерама и мислим да ћемо имати шта да научимо младе саиграче. Звездини циљеви су увек они највиши, а ја сам сигуран да ћемо напорним радом успети да дођемо до нивоа који захтева борба на три фронта.

На тренингу у среду капитен је поред нових саиграча упознао и стручни штаб. Дуг разговор са тренером Душаном Алимпијевићем остао је тајанствен, како и треба да буде.

Разговарао сам са тренером Алимпијевићем и јако смо брзо пронашли заједнички језик. Прошле сезоне је направио велики успех са ФМП-ом, показао се на великој сцени и сасвим заслужено је добио прилику да са клупе предводи Црвену звезду. Амбициозан је, има јасну визију како треба да изгледамо на терену и сигуран сам да ћемо имати веома успешну сарадњу – застао је Лазић, а потом додао:

Наравно да и са припрема репрезентације помно пратим све што се дешава у клубу. Очекује нас велики рад, прво као и увек на физичкој спреми, уз то касније и уигравање тима. Сигурно да само великим радом и борбеношћу можемо да дођемо и до квалитета који овај тим несумњиво поседује. Јер да га ови момци немају, не би ни били у Црвеној звезди. Видим да се често провлаче та два термина „стрпљење и поверење“. И заиста је то суштина свега. Желим само да нас навијачи подржавају и да верују у те момке који ће носити црвено-бели дрес. Али, за почетак, прво да се припремимо како треба и да будемо здрави.

Циљеви Црвене звезде мтс у такмичарској сезони 2017-2018 су јасно истакнути. Јуриш на трофеје у домаћим оквирима, приоритет је АБА лига, док у Евролиги нема притиска, већ само жеље да се једини представник Србије у овом такмичењу прикажу поново у правом светлу.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment