Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Алимпијевић и Бјелица: Никоме лако уз пуне трибине

Кошаркаши Црвене звезде мтс дочекују у четвртак екипу Бросе Бамберга од 18 часова у „Београдској Арени“. О предстојећем мечу говоре тренер Душан Алимпијевић и првотимац Милко Бјелица.

Кошаркаши Црвене звезде мтс дочекују у четвртак екипу Бросе Бамберга у утакмици 5. кола Евролиге.

Меч који ће се играти у „Београдској Арени“ (карте пуштене у продају у уторак од 12 часова) од 18 часова, биће и нови дуле шампиона Србије и Немачке, након два узбудљива меча у претходној сезони, првој у новом формату Евролиге.

Овај меч представља и повратак Луке Митровића некадашњег капитена црвено-белих у Београд, овога пута као играча Бросе Бамберга.

Немачка екипа коју и ове сезоне предводи италијански тренер Тринкијери, као и Црвена звезда мтс значајно је изменила свој састав, али је тим са севера Немачке у претходне две рунде забележио две победе.

Тренер Црвене звезде мтс Душан Алимпијевић:

После лошег старта екипа Бамберга забележила је две узастопне победе у Евролиги. У свом ростеру имају 5-6 играча који могу, и играју на позицијама 1 и 2, почев од Зисиса преко Хикмена до Хекета, сви могу бити организатори игре. Екипа је комплетирана довођењем Рајта из Игокее и сада је ту састав са преко 12 добрих играча. Са друге стране, наше шансе за победом се повећавају када играмо кући у атмосфери коју имамо. Овде када имамо пуне трибине, дефинитивно никоме није лако! Верујем и да ће Лука Митровић, сјајан човек и кошаркаш, бивши капитен Црвене звезде покушати својим саиграчима да дочара шта их очекује овде, и зато нам је врло, врло важно да одзив наших Звездаша буде добар и да имамо атмосферу која ће нам помоћи да дођемо до нове победе. Као што сам најавио, Пере Антића неће бити у саставу, остали момци су спремни – рекао је тренер црвено-белих.

Милко Бјелица је сјајн отворио нову сезону, а један од најискуснијих у тиму Црвене звезде такође се посебно осврнуо на амбијент и подршку са трибина.

Екипа Бамберга се подигла након почетних пораза у Евролиги, забележили су две победе, сада су се у међувремену и појачали довођењем Американца Рајта, то је тим са много квалитетних појединаца, вођен од стране тренера Тринкијерија који је у Немачкој већ неко време. Са те стране нема дилеме да нас очекује тешка утакмица, играмо на нашем домаћем терену, али да би био прави „домаћи“ терен потребна нам је подршка са трибина, атмосфера у којој се мало ко сналази. Желимо да пружимо партије као у претходних неколико кола, и наставимо у добром ритму – рекао је Милко Бјелица.

Капије „Београдске Арене“ биће отворене у 16 часова, утакмица се игра од 18 сати, па ће сви симпатизери и заљубљеници у црвено-белу боју имати сасвим довољно времена да стигну својим кућама и прате меч Лиге Европе Арсенал – Црвена звезда.

Меч 5. кола Евролиге Црвена звезда мтс – Бамберг директно ће преносити ТВ „Спортклуб“.

Текст на сајту СД

Повезане вести

2 comments

Pera нов 2, 2017 at 15:47

Ajmo svi u Arenu. Idemo Zvezdaši danas dobijamo zajedno mi i oni na terenu.

Reply
milos rankovic нов 1, 2017 at 18:35

NIJE MI JASNO IGRA SE U ARENI NAVIJACI MOGU SAMO U DONJEM DELU DA BUDU GORNJI DEO ZATVOREN STO SE ONDA NEIGRA U PIONIRU TO JEST U DVORANI ALEKSANDRA NIKOLIC NAPUNIMO DA GRMI A NE ONAKO NISTA SE NECUJE U ARENI PROSTO NERAZUMEM COVICA EM SKUPLJE EM SLABIJE NAVIJANJE DELIJE POMOZITE NASOJ ZVEZDI SVI PRICASE DANAS POTPISUJE ZAGORAC NEMA NISTA OD TOGA

Reply

Leave a Comment