Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Раднички – Црвена звезда 0:4! Пешићев хет-трик у родном граду!

Фудбалери Црвене звезде забележили су убедљиву победу у Нишу против Радничког – 4:0! Пешићев први хет-трик у родном граду!

Убедљива и сигурна Црвена звезда на „Чаиру“. Тренер црвено-белих Владан Милојевић је одлучио да одмори Мичела Доналда, Дамијена Ле Талека и Славољуба Срнића, прилику су добили оправљени Милић и Рачић, а капитенску траку понео је Вујадин Савић.

Без већих прилика је Звезда дошла до голова. У 24.минуту Аџић је запретио након „маказица“ Милића, али није најбоље захватио лопту. То је била и увертира пред први гол.

Минут касније, у 25.минуту Звезда је повела преко Канге. Велике заслуге припадају Александру Пешићу, који је стигао једну бржу лопту Крстичића, упослио Милића, који асистира Канги за Звездину предност.

Након десет минута Звезда је дуплирала предност, у главној улози Александар Пешић. Искористио је пас Канге, прошао по левој страни и заиста на леп начин завршио акцију, пребацио је Живковића за 2:0.

И трећи гол дело је Пешића, који је био расположен за игру у родном граду. Канга је послао дуг пас ка њему, Пешић се лепо заградио, а Субић га је фаулирао са леђа. Са беле тачке Пешић постиже свој 9.гол у Суперлиги, и изједначио се са Павковим и Ивановићем на првом месту листе стрелаца.

Александар Пешић

У наставку прва узбуђења видели смо средином другог полувремена. У периоду од 5 минута прилике на обе стране.

Прво је Мркић имао прилику након контранапада, али је шутирао право у Борјана.

У 66.минуту Канга је био у идеалној прилици за ударац, али је изблокиран, а Милић у наставку пребацио гол.

Раднички је узвратио два минута касније, најбоља прилика за Нишлије на мечу. Прво је шутирао бивши фудбалер Црвене звезде Саша Стојановић, Борјан је одбранио, а затим и ударац Арсића брани Борјан.

Милић је у 71.минуту имао одличну прилику. Налетео је на одбијену лопту, али је са пет метара шутирао право у Живковића.

Коначан резултат поставио је својим првим хет-триком у дресу Црвене звезде, Александар Пешић у 74.минуту. Изгубили су лопту дефанзивци домаћих у опасној зони, Канга асистирао Пешићу, који је мирно реаговао, преварио Живковића и постигао 10.гол, којим је постао најбољи стрелац Суперлиге.

Није било узбуђења до краја утакмице, црвено-бели су славили 14. победу у шампионату и задржали бодовну предност на првом месту.

Следи последња репрезентативна пауза. У наредном колу Звезда дочекује Рад.

16.коло, Суперлига

 РАДНИЧКИ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:4 (0:3)

Ниш, стадион: „Чаир“.
Гледалаца: 6.000
Судија: Јован Шегрт
Жути картони: /
Стрелци: 0:1 Канга 25.минут, 0:2 Пешић 37.минут, 0:3 Пешић (пенал) 41.минут, 0:4 Пешић 74.минут

РАДНИЧКИ: Живковић, Мијаиловић, Симуновић, Распоповић, Субић, Ковачевић (69.А.Јовановић), А.Јовановић (62.С.Стојановић), Сл.Стојановић, Нома, Арсић, Мркић (79.Ристић). Тренер: Милан Ђуричић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Стојковић, Савић, Бабић, Родић, Рачић, Крстичић (52.Л.Илић), Канга, Аџић (69.Милијаш), Милић, Пешић. Тренер: Владан Милојевић

ТОК МЕЧА 

Прво полувреме

Почиње утакмица 16.кола Суперлиге у Нишу. НАПРЕД, ЗВЕЗДО

Капитен Црвене звезде у Нишу биће Вујадин Савић.

8.минут – Први покушај Звезде, комбинација Стојковић – Милић, али нема опасности по гол домаћих након ударца Милића.

Миран почетак меча на „Чаиру“. Нема правих прилика и опасности по гол Живковића и Борјана.

24.минут – Први ударац у оквир гола Нишлија. Дуг напад Звезде, након центаршута Стојковића, Милић је атрактивно покушао „маказицама“, а заправо је асистирао Аџићу, није најбоље захватио лопту. Живковић је лако прихватио лопту.

25.минут – ГООООЛ! 0:1, Гелор КАНГА! Пешић – Милић – Канга за Звездино вођство у Нишу! Велике заслуге припадају Пешићу, који није одустао и стигао је једну бржу лопту, додао до Милића, који је асистирао Канги! ЗВЕЗДА ВОДИ!

31.минут – Добар Аџићев покушај из слободног ударца, али Живковић сигуран.

37.минут – ГОООООЛ! 0:2, Александар ПЕШИЋ! Стрелац у свом родном граду! Јако лепа реакција Пешића, његов 8.гол у Суперлиги! Искористио је пас Канге, прошао по левој страни и заиста на леп начин завршио акцију!

Пенал за Звезду! Пешић је фаулиран!

41.минут – ГООООООЛ! 0:3, Александар ПЕШИЋ! Двоструки стрелац Александар Пешић, његов 9.гол у Суперлиги! Изједначио се са Павковим и Ивановићем!

Полувреме у Нишу! Рутинска игра и убедљива предност Звезде у Нишу!

Друго полувреме

Почиње друго полувреме у Нишу, нема измена у тиму Црвене звезде.

50.минут – Две претње Звезде, прво је покушао Пешић, а затим двоструки стрелац асистира Аџићу, који шутира лаи опрезан је Живковић.

Прва измена Владана Милојевића, Лука Илић је заменио Крстичића, повратника у репрезентацију Србије.

54.минут – Беспотребно је компликовао Аџић и изгубио лопту на средини терена, контранапад Радничког, али Мркић шутира право у Борјана.

66.минут – Након дужег периода и једно узбуђење. Канга је био у доброј позицији за ударац, изблокиран је, а затим је милић пребацио лопту преко гола.

68.минут – Најбоља прилика на мелу за Раднички, одличан је Борјан! Саша Стојановић је запретио из идеалне позиције, затим и Арсић, нема пролаза, брани Борјан!

Измене у обе екипе, капитен Ненад Милијаш улази у игру уместо Аџића и преузима траку.

71.минут – Милић… одлична прилика за Милића, налетео је на једну одбијену лопту, али шутирао је право у Живковића.

74.минут – ГООООООЛ! 0:4, Александар ПЕШИЋ! Хет-трик Пешића у родном граду! Најбољи стрелац Суперлиге, његов 10.гол! Први хет-трик у дресу Звезде! Асистенција Канге!

Нема узбуђења у Нишу након четвртог гола Звезде. Мирно црвено-бели приводе меч крају.

Последња измена Владана Милојевића, још један Нишлија на терену, Радоњић је заменио Кангу.

Неће бити надокнаде времена на „Чаиру“.

КРАЈ! Александар Пешић је постигао први хет-трик у дресу Црвене звезде у родном граду. 14. победа Црвене звезде у 16.колу Суперлиге Србије. Прво место пред последњу репрезентативну паузу.

Повезане вести

8 comments

Gogi нов 6, 2017 at 17:25

Pesic je tata iako su ga neki nedavno osporavali prvi strelac lige 10 golova+Evropa 1+Kup 1+prijateljske 2=14 golova do sada a tek polusezona,jos nije igrao na svim utakmicama a negde je sa klupe ulazio…Do kraja jos nekih 30ak utakmica u sezoni a on ce imati nekih 25 golova mozda i vise ako bude igrao standardno i ne bude povreda,uz Boacija najjaci ove sezone…

Reply
sladajac нов 5, 2017 at 19:49

Aleksandar postao Alija….

Reply
Loki нов 5, 2017 at 18:05

Odlicno prvo poluvreme! Vrlo bitno za atmosferu medju nama Zvezdasima…Jer, nesto se cudno dogadja…kao da je opet rezim stao na stranu Grobara…Oni vec trecu utakmicu za redom dobijaju uz pomoc sudija(to cak i geobarski sajtovi, tipa Mozzart sport i Mondo, priznaju) i nikom nista…na celu FSS kadar SNS. Kokeza…Zvezdas kao, ali covek koji je posato predsednik FSS samo zato sto je SNS-ovac, i kao verni sluga partije sledi….Kao u kosraci, na celo grobara dolazi siroj javnosti apsolutno nepoznati privrednik, ali clan SNS..i najednom Grobari kupuju igrace cija cena je od 300 do 600.000 evra…Grad daje Partizanu iz svog budzeta(!!!??) 270.00e da vrati dugove igracima i da ga ne kazne FIBA i BAT!!!
Sutra su posle pune tri godine favoriti protiv nas…iako do sredine avgusta imali na raspolaganjiu samo 4 igraca!!!??? Cak i u zenskoj kosarci smo ih dobili jedva, a oni bili pred stecajem proslog leta…nesto se jako cudno dogadja…na nasu stetu…!!!

Reply
Backo нов 5, 2017 at 18:31

Ne dogadja se nista cudno! Sve si lepo objasnio sta se desava (SNS), sto vec nije cudno odavno…!

Reply
Darko нов 5, 2017 at 23:43

Mogao bi sad da se javi Krvavi zvezdas, fan Vucica i SNS, da nam objasni kakav je to sad odnos rezima prema njegovom voljenom klubu! Kako tumaci takvo ponasanje njegovog idola Vucića i SNS po pitanju Zvezde i Partizana… Finansijer SNS postaje predsednik KK groblja i sa njim stizu 4 igraca od po 500.000e…iako drug predsednik nije glavni privrednik ni u rodnom Čacku…ali rezim i SNS „deluju“… U fudbalu je Vucela…Slobin Gebels…covek je zvanicno penzioner, ali postaje pored predsedniovanja Partizanom i direktor i glavni urednik „Novosti“, umesto da vuce bukagije u nekom zatvoru…i to ga sve postavlja SNS…
Krvavi…pa zar Vucic nije Delija…? Ili je politicka mast i slast jaca od svih ljubavi…ili je covek jednostavno spreman da proda navijacku ljubav samo da ga smrdljivi Jug ne naziva pederom? Karakter, moral…sta to bese…

Reply
Backo нов 6, 2017 at 02:12

Cela situacija objasnjena u jednom komentaru…

Reply
nele нов 6, 2017 at 02:19

Svaka cast Zvezdi na ovakvom mecu, bezali bi Partizanu jos vise da nema nekih cudnih okolnosti u vezi crno-belih. Npr. prvo na svom terenu im sudija produzi mec za 6 minuta i u 96. minutu golom se spasu poraza, onda u 97. minutu protiv Borca sudjen nepostojeci prekrsaj u korist Partizana posle koga su dali pobedonosan gol, onda i ovaj penal protiv Macve mi je krajnje sumnjiv jer je Partizanov igrac pao preko protivnickog igraca koji je vec ranije lezao na travi – meni vrlo….cudan prekrsaj za penal, i on je bio u finisu meca. Znaci, previse „slucajnosti“ se desava, neko gura napred Partizan! Naravno, najbitnije je da ZVezda pobedjuje i da ne podlegne pritisku kojim je bila izlozena prosle godine zbog koga su dobrim delom i izgubili titulu.

Reply
Gogi нов 6, 2017 at 17:19

Oni su u zenskoj kosarci ugaseni i napravili su novi klub,fuzijom sa Proleterom to nije vise isti Partizan…I u zenskoj odbojci su se takodje ugasili posle razlaza sa Vizurom i osnovali novi ZOK i krenuli od najnizeg ranga a u Super ligu su usli na silu ove godine preskacuci rangove takmicenja…U zenskom vaterpolu su se takodje ugasili…U muskom vaterpolu su bili proglasili velike dugove i odjednom kao u i u kosarci renesansa…U hokeju su bili proglasili bankrot i igranje u drugoj ligi pa odjednom kao ostaju u najvisem rangu…U muskoj atletici su pored postojeceg napravili jos jedan klub itd ali oni to nista ne priznaju sada a znaju prozivati druge,mnogo su jadni…

Reply

Leave a Comment