Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Црвено-бели већ кренули ка Бару, следи Морнар

Кошаркаши Црвене звезде мтс кренули из Валенсије преко Истанбула ка Подгорици и Бару, где их у недељу очекује меч 12. кола АБА лиге са Морнаром. О предстојећем мечу говоре тренер Душан Алимпијевић и првотимац Милко Бјелица.

Кошаркаши Црвене звезде мтс у петак увече забележили су још један велики тријумф у Евролиги, а већ у суботу промениће два авиона како би стигли до Бара где их већ у недељу увече очекује важна утакмица 12. кола АБА лиге.

Црвено-бели су још на почетку сезоне, али и након добрих игара у Евролиги, истицали да је регионално такмичење приоритет из више разлога.

И након бодова у Валенсији на почетку изузетно тешке недеље у којој следе и мечеви са Фенербахчеом и Панатинаикосом, тренер Душан Алимпијевић подсећа на своју изјаву пре подвига у Валенсији.

И пре почетка ове мини турнеје од три гостовања и пре победе над Валенсијом, утакмицу са Морнаром обележио сам као изузетно важну. Свесни смо значаја дуела и то на гостовању у борби за позицију и предност домаћег терена. Зато утакмици са Морнаром, добрим тимом приступамо са највећим опрезом. То је екипа у којој се истиче неколико играча: Нидам, Мићовић, Луковић, Врањеш… свакога могу да поремете уколико неспреман дочека ту утакмицу. Ова лига показује да морате да дајете максимум у свакој утакмици јер, то је и досадашњи ток такмичења показао, свако свакога може да победи. Ми у овај важан меч улазимо након тешког пута и практично без тренинга, али надам се да ћемо бити на висини задатка и победити – рекао је тренер црвено-белих.

Са друге стране и искусни Милко Бјелица је сличног размишљања о врлинама Морнара и важности утакмице у Бару.

Екипа Морнара у којој се по мом мишљењу истичу Нидам и Врањеш, је изузетно неугодна, посебно на свом терену. Ово је јако важна утакмица са нас. И поред тога што смо играли евролигашку утакмицу у Валенсији, испратили смо и резултат утакмице у Задру где је домаћи тим победио Будућност и ту видимо нашу шансу да се на табели приближимо екипи из Подгорице. Сигурно да постоји умор код нас након после овог тешког путовања, али очекујем да потпуно спремни дочекамо меч у Бару – рекао је Милко Бјелица.

Екипа Црвене звезде мтс у суботу у јутарњим часовима кренула је из Валенсије преко Истанбула, у Подгорицу одакле ће аутобусом продужити за Бар. Меч на црногорском приморју игра се у недељу од 19 сати.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment