Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Милано за крај успешне године

Кошаркаши Црвене звезде мтс допутовали су у четвртак у Милано где их у петак очекује меч 15. кола Евролиге против Арманија.

Црвено-бели су у понедељак савладали Мега Бемакс у Сремској Митровици у оквиру АБА лиге, и према речима једног од најискуснијих играча Милка Бјелице, након изузетно тешког распореда, имали су довољно времена да се припреме за дуел са италијанским представником.

Добро је што смо пред ову утакмицу имали неколико дана за опоравак. Ухватили смо мало ваздуха и спремни идемо за Милано. Без обзира што табела каже да Армани има доста пораза, гледајући их у неколико наврата ове сезоне имао сам прилику да видим да је велики број пораза био у самој завршници утакмица. Имају одличан састав, одличног тренера и наша обавеза је да максимално озбиљно уђемо у меч и покушамо да остваримо победу.

Имају изузетно добру бековску линију, поготово нападачки јер су у питању сјајни стрелци. Рекао бих да су они највећа опасност, али нема простора за потцењивање било ког појединца из екипе Арманија – рекао је Милко Бјелица.

Са друге стране и тренер црвено-белих Душан Алимпијевић каже да је екипа Арманија много боља него што то говори њихов положај на табели.

После серије добрих тренинга и периода опоравка очекује нас гостовање у Милану. Конкретно против Мега Бемакса одиграли смо утакмицу у којој смо изашли из пуног тренинга, чак и под одређеним упалама – смишљено, како смо и желели.

За Армани је карактеристично да је то екипа која иде тренутно испод својих очекивања које су имали на почетку сезоне. То судим на основу тога како је формиран тим, стручни штаб и колико је новца уложено у састав. Верујем да ће до краја сезоне учинити све да уђу у борбу за првих осам места јер за то реално имају капацитет у сјајном играчком кадру. Њихов састав чине врсни индивидуалци попут Ендруа Гаудлока, Владимира Мицова, Џордана Тиодора… што довољно говори о њиховим амбицијама и квалитету.

Њихов тим је у потпуности попримио италијански стил игре упркос томе што је сачињен од интернационалаца. Карактеристише их игра у транзицији, пуно добрих решења у првих десет секунди напада и морамо да учинимо све да исконтролишемо њихову игру у транзицији – рекао је Алимпијевић.

Утакмицом у Милану, која ће бити 82. званична такмичарска у календарској 2017. години. КК Црвене звезда мтс „спушта завесу” на успешну годину.

Нова, што се тиче утакмица почиње већ 2. јануара дуелом са Петрол Олимпијом у оквиру АБА лиге.

Утакмица Армани – Црвена звезда мтс игра се у петак у „Медиоланум Форуму” од 20.45 часова.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment