Moja Crvena Zvezda
Архива

Кошаркашице настављају са доминацијом

Седам од седам! Кошаркашице Црвене звезде ушле су у незаустављиву серију! Након седам мечева у првој А лиги, оствариле су исто толико победа. Последњи противник који је пао на колена пред нашим девојкама био је зрењанински Пролетер. Резултат је поново био убедљив, 78:65(15:18, 18:21, 17:13, 15:26).

Овај меч остаће запамћен и по историјској партији за женску кошарку на овим просторима. Наиме, играчица Пролетера и једна од најбољих играчица домаће лиге, Јела Видачић, остварила је индекс 57, постигавши 33 поена и ухвативши притом 21 лопту!

Прва четвртина протекла је у равноправној игри, па се на паузу отишло са +3 за београдски тим (18:15). Нешто слично гледали смо и у другој четвртини. Пред последњи напад нашег тима, било је +3, али је Станаћев тројком донела пристојних +6 на полувремену (39:33).

У другом делу, Звезда је почела боље, повела први пут двоцифреном разликом, имала у пар наврата опипљиву предност, али је дошло до великих осцилација у игри, па су домаће играчице пришле на само 2 поена нашем тиму. И четврти период био је јако неизвестан. Бар његова прва половина. Виђена је резултатска клацкалица, да би Пролетер у једном тренутку повео са два разлике. Ипак, квалитет је дошао до изражаја у последњих пет минута, па наше играчице праве серију која им поново доноси двоцифрену предност, коју на крају задржавају, за коначних 78:65.

Пролетер: Рудан, Чаркић 11, Гобељић 9, Таков 4, Чорда, Ивковић, Маринков, Молнар, Видрић, Груслав, Видачић 33.

Црвена Звезда: Гапић 12, Дијан 5, Никшић 8, Канчевић 4, Редовић, Томашевић 21, Станаћев 15, Чучуков, Павловић, Каракашевић 13, Иванишевић, Петровић. 


Повезане вести

2 comments

Deks нов 14, 2011 at 19:00

Bilo bi lepo kad bi negde mogla da se vidi tabela, raspored..
Da se ne pitamo zasto nam odredjeni sportovi propadaju.
Danas u Srbiji ako ne kupite novine ponedeljkom i to sporske na sajtovima jedino mozete da vidite tabelu jelen super lige

Reply
Mirijevac нов 14, 2011 at 07:32

Pazi kad se kod Proletera vise od pola ekipe nije upisalo u listu strelaca 🙂

Reply

Leave a Comment