Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Црвена звезда – Силекс 1:1 (1:0)

Ни у другој утакмици дана, фудбалери Црвене звезде нису успели да забележе победу, али резулат утакмице није оно што ће забринути колико повреда Ричмонда Боаћија.

Терен: Комплекс хотела „Риксус“
Судија: Павел Гил (Пољска)
Стрелци: Филиповић (аг) у 3′ за Црвену звезду, Благојевић у 51′ за Силекс.

Црвена звезда: Кахриман, Гобељић, Бабић, Ераковић, Хајдин, Рачић, Милијаш, Милић, Срнић, Аџић, Боаћи.
Играли су још: Павков, Супић, Л. Илић, Анђелковић

Силекс: Митровић, Благојевић, Гуцев, Стојчевски, Горгиев, Филиповски, Ф. Глигоров, Г. Глигоров, Тимов, Филиповић, Тимовски.

Црвена звезда је много квалитетнији тим од македонског Силекса, и то није било доведено у питање ни у једном тренутку. Међутим, чињеница је да су црвено-бели током већег дела ове утакмице били под утиском повреде Ричмонда Боаћија који је у 19. минуту морао да напусти терен. Након једног дуела, Боаћи се пожалио на бол у десној нози. Силекс је током читавог првог полувремена играо веома грубо, на моменте и преоштро. Осим Боаћија, и Срнић је у два наврата добио ударце, срећом без већих последица.

Већ у трећем минуту Црвена звезда је повела. Уз мало среће, додуше; био је то центаршут Милијаша из корнера, а лопту је главом захватио Филиповић и неодбрањиво је упутио у сопствену мрежу. Звезда је наставила да игра своју игру, а Силекс је запретио само једном, када је њихов нападач умакао иначе веома сигурном тандему Бабић Ераковић, али главом шутирао преко гола. Након поменуте повреде Боаћија, игра је често била прекидана, у неколико наврата се фудбалерима указивала помоћ, и мало тога лепог за око било је виђено. Треба поменути још и шансу коју је имао Славољуб Срнић; прихватио је лопту упућену кроз одбрану Силекса, успео да предрибла голмана, а онда гађао другу стативу како би спречио штопера Силекса да уклизавањем избаци лопту ван терена. Нажалост, није био прецизан и при резултату 1:0 се отишло на одмор.

Црвена звезда није добро ушла у наставак утакмице. Већ после пет минута игре догодило се изједначење: након изведеног слободног ударца Благојевић је шутирао главом и лобовао истрчалог Супића. Звезда је након тога покушавала да поново поведе, док су фудбалери Силекса трошили време, задовољни нерешеним резултатом. Срнић је чак три пута добро шутирао, а голман Митровић је успевао да одбрани и спречи га да постигне гол. Павков је био у прилици да захвати лопту и спроведе је и гол након корнера, али је лопта прохујала дуж петерца.

Нови разлог за бригу тренера Владана Милојевића је и повреда Страхиње Ераковића. Незгодно је Страхиња стао, нога му је „пропала“ и након тога се отежано кретао. Додуше, наш млади штопер није желео да напусти игру, али му је Милојевић сугерисао да изађе како ништа не би било препуштено непотребном ризику. До краја утакмице Звезда је била апсолутни владар дешавања на терену, чак и са играчем мање, али Силекс се грчевито бранио, и успео је да се одбрани.

Црвена звезда је на тај начин забележила и други реми данас, идентичним резултатом 1:1.

Повезане вести

1 comment

krvavi zvezdas-DE јан 31, 2018 at 23:32

gledao sam tekmu i ispada da je Kanga bio igrac bez koga se ne moze..jako slabo samo zato sto nemam vise pleya..ovo sto igra Krsticic je isto kao pre 2g sa milijasem..jako sporo,tromo..on definitivno nije za zvezdu a kamoli da se vrti igra oko njega..on je igrac za donji srem i nista vise..ali sad je kasno zavrsen prelazni rok a mislim da ce nam igra na prolece biti sbaija dosta jer nemamo tog kreativca..Ben je dosta dobro pojacanje ali sa organizatorom igre smo pukli kao bas

Reply

Leave a Comment