Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноКошаркаНајновије

Савладана и Мега, Црвена звезда непоражена после првог круга АБА лиге

Мега Бемакс – Црвена звезда 68:78     (15:20, 10:22, 22:22, 21:14)

У дербију 11. кола АБА лиге у Сремској Митровици снаге су одмерили Мега Бемакс и Црвена звезда.

У стартној петорци Црвене звезде и овај пут је Бориша Симанић. Остатак петорке чине Регленд, Берон, Лазић и Цирбес. Тренер Меге Дејан Милојевић је у меч ушао са идејом да искористи висину свог првог плејмејкера Бранислава Ратковице и нападне Регланда на ниском посту. Звезда успева да наметне нешто спорији ритам игре који њој одговара и после пет минута игре на први тајм-аут одлази са вођством од 13:6. После 7 минута игре велики проблем за Звезду- трећа лична грешка Џо Регленда. Уместо Регленда у игру улази Ненадић. Одлична дефанзивна секвенца Оџоа и Фајеа у њиховом првом појављивању на терену. Разлика се константно креће у распону од 2 до 6 поена предности за Црвену звезду. После прве четвртине резултат је 20:15 за црвено-беле.

Знатно боља игра Звезде у 2/4. Неколико изгубљених лопти играча Меге и сигурна реализација на другој страни узрокују да предност расте. После тројке а потом и слободног бацања Перпероглуа Звезда је на 31:17. Фаје наставља да доминира у одбрани, следи тројка Берона и кош Цирбеса за серију од 13:0 и вођство Звезде 36:17. После 7 минута игре Мега је још увек на свега једном постигнутом кошу у другој четвртини. Пуно фаулова на обе стране терена убијају ритам утакмице у завршници друге четвртине. Судије успевају да досуде преступ и пониште поен Ненадићу приликом извођења слободног бацања. Серија бизарности наставља се кваром сирене на семафору која се огласила и једним непрекидним писком у трајању од око једног минута малтеретирала присутне у дворани „Пинки“. Некако у складу са свим тим прва четвртина се завршава изгубљеним лоптама прво Битадзеа а након њега и Давидовца. На полувремену Звезда води 42:25 уз лепо распоређене поене својих играча. Милан Томић је у првом полувремену користио 11 играча од којих су се њих 10 уписали у листу стрелаца. Код Црвене звезде најефикаснији је Берон са 8 поена док је код Меге први стрелац Битадзе који је забележио 13 поена. Треба споменути и дефанзивни учинак Фајеа и Оџа који су забележили по две блокаде.

Симанић тројком отвара трећу четвртину за вођство од +20. Одговара Чарапић тројком. Следе и два напада из транзиције екипе Меге који се завршавају поенима па Милан Томић тражи тајм-аут после непуних два минута игре. Играчи Меге су знатно агресивнији и врше притисак на сваком убацивању лопте. Добра реакција на тајм аут кошаркаша Звезде приморава Милојевића да после три минута игре и он затражи тајм аут. Успут тренер Меге добија и техничку грешку. Критеријум суђења је такав да се сваки контакт свира што поприлично убија ритам меча. Средином треће четвртине тројком Регленда звезда одлази на +18. Битадзе наставља са одличном партијом додавши на свој конто и једну убачену тројку. На три минута до краја треће четвртине Регленд прво губи лопту а затим прави своју четврту личну грешку. Опет га мења Ненадић. Битадзе убацује још једну тројку. Звезда контролише утакмицу и на крају треће четвртине на семафору стоји резултат 64:47 за црвено-беле.

Четврта четвртина почиње поенима Ратковице. Нервозан период у игри обе екипе. Једино судије држе темпо и успевају да суде осам фаулова у прва три минута па су обе екипе испуниле бонус. Звезда је и даље без поена у завршној четвртини па Мега слободним бацањем Фундића прилази на -12. После 3,5 минута игре Звезда напокон долази до поена. Са линије слободних бацања сигуран је Регленд. Потом следи тројка Перпероглуа, први кош из игре Звезде у последњој четвртини. Улазак Регленда је покренуо екипу па је Милојевић после пет минута игре приморан да затражи тајм-аут. Резултат је 71:54 за Звезду. Тројка Ратковице а убрзо потом и неспортска лична грешка нервозног Цирбеса враћају Мегу у игру. После личне грешке Фајеа судије користе благодети модерне технологије и по десети пут убијају ритам меча гледајући снимак. Звезда је у кризи, на непуних четири минута до краја резултат је 71:62. Милан Томић тражи тајм аут. На 2,5 минута до краја тројком Ратковице мега прилази на -6. Перпероглу узвраћа тројком. Након коша Берона из продора Звезда у задњи минут улази са +8. Још један кош Берона после продора одводи резултат на поново на двоцифрену разлику и поставља коначних 78:68 за црвено-беле који су први круг АБА лиге успели да прођу без пораза.

Црвена звезда – Регланд 13, Перпероглу 17, Давидовац 2, Ненадић 3, Лазић 5, Фаје 5 (10с к, 2 бл), Берон 14, Добрић, Ристић, Симанић 8, Цирбес 6, Oџo 5 (3бл)

Мега Бемакс – Јањић, Марјановић 6, Ратовица 11, Ашћерић, Мишковић 10, Чарапић 8, Атић, Битадзе 23 (6ск, 3бл), Копривица, Мокока 7, Фундић 3, Станић

 

 

Повезане вести

7 comments

Backo дец 16, 2018 at 00:03

11/11 :slavi:

Reply
Србин са Космета дец 15, 2018 at 23:19

А Милоје и Вуле да цркну од муке.Гледао сам после ФМП,Пауновић добар,али Јавор при крају полувремена са три одлуке погура гробосе.
Мали Мишковић велики потенцијал,добро би нам дошао.Она два коментатора, дебила, скачу по живцима!

Reply
Dragan дец 17, 2018 at 01:15

U pravu si da je sudija Javor(koji je njegov interes da pogura Grobare!?) u poslednja tri minuta sve sudio za lopatare, a nista za FMP, da ostala dvojica sudija maltene bili nezaintersovani!!! Partizan bio ocajan, ali se provukao zahvaljujuci i beku FMP Repcu(koga su ovde neki pozeleli da vide u Zvezdi!) koji kad se lomio rezultat, sutira trojku takoreci „iz svlacionice“ i promasuje kos za citav metar, a drugi put se zalece u reket i baca kao neko dete iz vrtica loptu na vrh table…I….Zagorac je definitivno najbolji grobarski igrac.

Reply
Србин са Космета дец 17, 2018 at 16:17

Ето,може и без увреда да се коментарише нечији коментар!
Пратим све утакмице АБА лиге,а поред Звезде посебно ФМП,због наших
младих играча!
Не знам зашто уопште није играо Канађанин Диреса,бек шутер,нигде не могу да пронађем информацију?

Reply
Rs.cg дец 15, 2018 at 22:14

Daju se oprostiti i ove izgubljene lipte .To se nece ponavljati u to sam siguran….skok odlican ….Tomic je i najavio tezak mec i da ce skok resiti pitanje u najvecoj mjeri….malo nas je lomila i reglandova rana 3 licna….ali sve u svemu neporazeni smo jos i neka tako ostane…. bravo i pozdrav za Delije….

Reply
Hadži Dragan NBG дец 15, 2018 at 22:07

Bravo momci, bravo Tomiću, samo nastavite da gazite.

Reply
Rs.cg дец 15, 2018 at 22:01

Teska utakmica na kraju iako smo vodili cijelo vrijeme….ali realno smo kontrolisali mec….malo vise nervoze kod cirbesa a Perperoglu kad je potrebno….beron i regland po navici…ostali ok….Faje izvanredan u odbrani….nenadic nije za pleja iako se nekako izborio sa ulogom….na kraju odlika dobre ekipe i kad ponekad ne ide nekoliko minuta ipak rutinska pobjeda….

Reply

Leave a Comment