Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Велико признање за Црвену звезду и Слободана Клипу

Клипа и четири кадета на СП

Тренер кадета и координатор млађих категорија Црвене звезде Слободан Клипа учествовао је на Интернационалној кошаркашкој клиници у Атини.

Кошаркашки клуб Црвена звезда мтс добио је још једно велико признање за успешан рад са млађим селекцијама. Наиме, недавно је одржана Интернационална кошаркашка клиника у Атини у организацији грчких кошаркашких тренера чији је председник легендарни Панајотис Јанакис.

На клинци је било два предавача, веома признатих и познатих широм европског континента по свом раду са млађим категоријама. Као представник Црвене звезде на клиници је говорио Слободан Клипа, тренер црвено-белих кадета и координатор млађих категорија. Уз њега предавач је био Жан Ем Тупан дугогодишњи тренер млађих селекција репрезентације Француске и тренер бројних француских клубова.

Слободан Клипа је у днодневном програму говорио на тему базичног напада, развоју индивидуалне тактике и тактичког размишљања код младих кошаркаша. Утисци тренера Клипе били су веома позитивни након овог окупљања:

Домаћин овог догађаја био је легендарни Панајотис Јанакис и он нас је угостио на сјајан начин. То је велика част за мене, али и за Црвену звезду јер увек истичем да је најважнији систем одакле и не дозвољавам да било ко истиче себе изнад система који је годинама грађен и који је донео велике резултате. Увек кажемо да систем и концепт рада у млађим категоријама Црвене звезде се мора поштовати, како због резултата у прављењу сениорских играча, тако и због резултата које Црвена звезда постиже у свим узрастима. Укратко, систем је такав да деца добијају искључиво оно што својим радом и тренингом заслуже. То су препознали и у Грчкој и потрудио сам се да њиховим тренерима представим наш систем на најбољи могући начин – рекао је Клипа, а потом додао:

Моје учешће на предавању у Атини потекло је од тренера Милана Томића који ме је предложио. Искрено, мало сам се бринуо како ће све то изгледати јер је предавање пратило више од 200 тренера. Како ми је речено, сви су веома задовољни и то ми је веома важно. Њима је значило да чују више о систему Црвене звезде, остварени су контакти са бројним клубовима. Кадети су добили позив да учествују на јаком турниру у Патри, а рецимо Олимпијакос је изразио жељу да све наше и њихове селекције одиграју пријатељске сусрете у сваком узрасту – закључио је Слободан Клипа.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment