Moja Crvena Zvezda
FeaturedКошаркаНајновије

Нова победа против Партизана у АБА лиги

Црвена звезда – Партизан 70:68 (16:16, 16:18, 20:14, 18:20)

За разлику од Купа у коме нису имали право наступа, Фаје и Оџо су овај дерби започели у стартној петорци. После само неколико секунди Лазић постиже прве поене у корист Звезде, а у току четвртине и прву тројку. Међутим, Звезда је врло брзо испунила бонус, тачније већ после два минута игре. Партизан је покушавао да искористи висинску предност на позицији четири, прво преко Величковића, а након тога и преко Лендејла, док су у Звезди ту позицију покривали Фаје и Перпероглу. У овој четвртини је дебитовао и нови играч шампиона Србије, Риверс, али се није уписао у листу стрелаца приликом првог уласка у игру. Прва четвртина се завршила нерешеним резултатом 16:16.

У другој четвртини је било видљиво да ће обема екипама бити потребно времена да се врате у пређашњу такмичарску форму. Имали смо прилику да видимо доста промашаја на обе стране паркета. Међутим, Партизан је успео да поентира неколико пута из рекета и тако стекне резултатску предност. Тренер Милан Томић је био принуђен средином четвртине да затражи тајмаут услед серије Партизана, при резултату 20:25. Звезда је успевала да одржи резултатски прикључак пре свега захваљујући офанзивном скоку и поенима са линије за слободна бацања. Резултат на крају друге четвртине је био 32:34 за Партизан.

Одличан почетак другог полувремена за Црвену звезду која долази до преокрета услед тројки Лазића и Регленда. Због Звездине серије од 8:0, Тринкијери је био принуђен да убрзо потражи тајмаут. Међутим, екипа са Малог Калемегдана има проблеме са личним грешкама, тачније Регленд и Оџо, што успорава напад Звезде. Тренер Партизана одустаје од игре са две петице и уместо тога Загорац прелази на позицију четири. Јарамаз успева да врати Партизан у игру својим поенима из продора. Такође се јавља стара Звездина бољка из ове сезоне — дефанзивни скок. На крају треће четвртине, вицешампион АБА лиге има предност од четири поена разлике, 52:48.

У четвртој четвртини су оба тима врло брзо изашла из бонуса, тако да смо видели доста слободних бацања. Јарамаз наставља да прави проблеме одбрани Звезде која није нашла начин да га заустави. С друге стране, Оџо и Регленд настављају да воде Звезду ка победи. Иако је након Реглендових поена Звезда отишла на плус четири, на два минута до краја Лендејл постиже тројку и враћа Партизан у игру. У наредном нападу Јарамаз погађа тројку и доводи Партизан у предност на минут до краја утакмице. Тада поново на сцену ступа Регленд који долази до поена у два узастопна напада и тако поново доводи Звезду у предност. Пејџ је на осам секунди до краја промашио тројку за победу и тако је Црвена звезда успела да добије ову неизвесну завршницу против Партизана.

Црвена звезда – Партизан 70:68 (16:16, 16:18, 20:14, 18:20)

Београд – Дворана: Александар Николић. Гледалаца: 5.435. Судије: Милош Кољеншић, Марко Јурас, Урош Николић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Регланд 18, Човић, Перпероглу 9, Давидовац, Лазић 10, Фаје 5, Берон 12, Ристић, Симанић, Риверс, Цирбеc, Оџо 16. Тренер: Милан Томић.

ПАРТИЗАН: Н. Јанковић 9, Пејџ 4, Си 2, Маринковић 13, Јарамаз 12, Гегић, Величковић, Пецарски, Загорац 5, Ренфро 8, Лендејл 13, Гагић 2. Тренер: Андреа Тринкијери.

Повезане вести

20 comments

Backo мар 4, 2019 at 01:01

Svaki je**ni put moram da drhtim do poslednje sekunde! ?

Reply
Nenad Popovic мар 4, 2019 at 00:46

Lose, slabo, jadno, bedno… Slobodno sve ovo moze da se napise, iako smo pobedili. Bas zato se treba uzeti u pamet i pokusati da se u narednih dve nedelje nesto promeni i digne forma, na neki nacin. Odavno pisem da Tomic mora da ode, zapravo nije trebalo ni da dolazi, ali sada ne verujem da bi iko hteo da sedne na nasu klupu, a znam i da Covic nema nameru da ga menja. Propustena je prilika sa Sasom Obradovicem, ode covek u Monako i blago njemu. Neko je napisao, Slavnic iz kafica.. Ne znam, ne verujem, kasno je. Vlade Djurovic je slobodan, veliki je Zvezdas, ali koliko znam, on nece sa Covicem ni kafu da popije. Znaci ovo sto imamo, jadnog Tomica i Bozju pomoc, ali i druge Bog gleda. Stekao sam utisak da se grobari nisu preterano uzbudili zbog poraza, kao da su namerno isli na cetvrto mesto i nas birali u polufinalu, jer smatraju da smo najlaksi protivnik. Ne znam, mozda gresim, ali.. Daj Boze da ih dobijemo u polufinalu, jer nisu ni oni nesto posebno, pogotovo bez pomoci sudija. Imaju dobrog trenera, ali nije ni on madjionicar, pa ako se ovi nasi malo dovedu u red sa formom, mislim da bi cak i sa jadnim Tomicem mogli u finale, a posle sta bude. Zabrinjava sto se veceras samo 6 i slovima sest nasih igraca upisalo u strelce. Kod njih 9, pa i to nesto govori. Raduje kakav takav povratak Lazica, Riversu se ne moze puno zameriti, tek je dosao, ali ako se po jutru dan poznaje, ne valja. Igrac solidnog imena je sve promasio, pa i oba slobodna bacanja, nema tu puno opravdanja, ali ima vremena, pa cemo videti. Kako god, mora se dalje, Evrokup nam ne gine, a sve preko toga(Evroliga) ce biti cudo i to veliko. U cuda treba ponekad i verovati, pa mozda nam se i posreci. Pozdrav svim pravim Zvezdasima!

Reply
RODJENI мар 3, 2019 at 21:30

Dobric se povredio sinoc na treningu zato ga nije bilo! Pobedi se ne gleda u zube! Ovi igraci nedaju ni pola svojih mogucnosti, i opet eto sa tako losom igrom dobismo ih! Grobosi ne mogu puno bolje od ovoga, ovo je njihov plafon! Mi MORAMO da se trgnemo, i bice to ok, ako ne ode mast u propast! Ajde da verujemo, to nam niko ne moze oduzeti! ZVEZDA JE ZIVOT!!!

Reply
Србин са Космета мар 3, 2019 at 21:38

У праву си Рођени!
Али,да је Пејџић погодио,убио би код наших играча преостало самопоуздање,које је озбиљно пољуљано невештим вођењем екипе

Reply
RODJENI мар 3, 2019 at 21:44

Slazem se sa tobom 100% !!! Nema ko da vodi ovu ekipu! Nije MOCNA, ali je vise nego dobra, i za Abu sasvim dovoljna ali uz pravo vodjenje! Mislim da je malo kasno za promenu trenera, ne znam! Nadam se najboljem!

Reply
Veteran Sever мар 4, 2019 at 01:16

A zasto je kasno za promenu trenera??? Šta bi to zakasnilo i gde bi zakasnili…???

Reply
Dragan мар 3, 2019 at 21:16

Dobro te smo pobedili, ali Rivers… auuuu…

Reply
dusan мар 3, 2019 at 21:29

ma nije samo rivers. njegova je prva pa ajde i da mu progledamo kroz prste. perperoglu slab. cirbes ocajan. ako borisa ne moze da odigra ovo sto je veceras igrao faje, onda nam i ne treba. cela ekipa je u kontraritmu. svi van forme. pored klupe sede keselj, nenadic, radanov, i DOBRIC. ovaj kralj ih nije ni skinuo. na klupi mu sede simanic i ristic bez minuta. odzo na kraju ne moze da stoji na nogama ovaj ne menja nista. ne koristi sve igrace u rotaciji. za njega je trinkijeri izmislio loptu i kos i sve.

Reply
Josif мар 3, 2019 at 21:52

Па како да скине Ненадиќа,Кешеља,Добриќа и Раданова када је дозвољено 12 играча у ростеру.Добриќ се повредио на задњем тренингу и зато није у саставу док се слажем даби Ристиќ одиграо боље од Цирбеса али мислим да разумемо сви у чему је проблем а то је да Зирбес мора да игра јер када смо од Мишка тражили дага врати морали заузврат да му гарантујемо минутажу како би оживео каријеру.Риверсу се ово сигурно нече поновити,донече он опцију више у нападу али је Томиќ највечи проблем .Он можда има жељу и вољу ал нема искуство.позз

Reply
MILOS RANKOVIC мар 3, 2019 at 21:14

POBEDA KOJA JE MUKA DA SE RADUJES,JA STVARNO NEZNAM STA SE DESAVA SA CIRBESOM,LJUDI MOJI OVO JE BRUKA DA SE ON SKIDA ZAUZIMA MESTO BOLJI I KESELJ NEGO ON,DRUGI CENTAR RISTIC,TRENER TOTALNO IZGUBLJEN SLUCAJ,PRVO SIMANIC NI SEKUND ZASTO,ZATO STO JE SUTIRAO JEDAN DESET U KUPU,PA DECKO NEBI SUTIRAO DA JE IMAO NEKO DRUGI,NIJE GA HTELO SLEDECI BUT BICE BOLJE,DRUGO DOBRIC NAS NAJBOLJI IGRAC SE NESKIDA TOTALAN PROMASAJ,TRECE SAD SE VIDI KOJE IZGUBIO KUP TRENER UMESTO CIRBESA ODZO UZELI BI KUP,SVE U SVEMU LOSE ALI CEMO ODRATI OVO GROBLJE U POLUFINALU ABA LIGE

Reply
Србин са Космета мар 3, 2019 at 21:06

Лоше и поред победе!.
Томић прави ужасне грешке.Шаље играче на клупу кад се размахну,и обрнуто убацује их без резона.Сетио се касно Стратоса,форсира га на четворци против много снажнијег противника.
Не тражи да се фаулира Јанковић који не зна да погоди слободно.Организација напада стравично лоша.Скоро ни један пик није одбрањен.Оџо одличан,Регланд и поред доста постигнутих поена,непоуздан,маши улаз неколико пута.Лазић је фалио,хрватски коментатор каже:„Лазић може да одбрани трособан стан“.Оне балије,Един и Коле,су ми се смучили својим коментарима.
Томић мора да оде,екипа није лоша,али треба ТРЕНЕР,да се тргну!

Reply
Josif мар 3, 2019 at 20:59

Победа против стоке је важна и у пријатељској утакмици.Тако је и вечерашња победа важна иако је игра била јадна и тужна,нека они размишљају зашто нас нису добили и поред тога што смо лоше играли,исто као и у купу,ми играмо слабо а обе утакмице на једну лопту.Ваљда че овај Томиќ да извуче неке поуке из свега овога,касно је сада да мењамо тренера на 15 дана пред почетак плејоффа,требало је да мењамо пре завршнице купа.Неблиста и Партизан,Цедевита и Будуќност још мање,тако да че ситнице да одлучују коќе бити шампион.позз

Reply
Србин са Космета мар 3, 2019 at 21:31

Вероватно си млађи човек,па се не сећаш смене Лалета Лучића и довођења Михајла Павићев-
ића,и Звезда је узела титулу!
Стално си на коментарима,па вероватно знаш да НИКАДА нисам вређао играче и тренере,нећу ни сада,али осећам се грозно,грч у стомаку и поред победе.Моје мишљење је да Томић мора да оде,пошто нема игре,одбрана не постоји,организација напада стихијска,играчи без самопоуздања!

Reply
Josif мар 3, 2019 at 21:56

Ма како дасе несечам брате,имам 42 банке.Сечам се промене,Михајло је био тречи тренер те сезоне коју је почео Том Лудвиг али познајучи магистра тешко дасе одлучи на такав потез а има ли тренера који би сада преузео звезду а даје бољи од Томиќа незнам.Једино да из кафиќа зовемо Моку Славниќа па да пробамо на емоције.позз

Reply
Dragan мар 4, 2019 at 01:35

Pa, mi ne bi izgubili nista i da igramo bez trenera!!! Ovaj je štetočina koja šteti ekipi i bez njega mi bi imali štetočinu manje i onda bi bili bolji…Ekipu moze da vodi bilo ko od iskusnijih igrača…nebitno je…jer mislim da je Tomic najgori trener u istoriji KK Crvene Zvezde…Ja sam 30 i kusur godina u „Pioniru“ i preziveo sam i Boru Dzakovića, Ludviga, Nikitovića, Krečkovića, Škobalja, Milatovića, Alimpija, ali ovakvu budaletinu i dno dna od trenera u životu nisam video! I taj Moka Slavnić sutra da dodje iz kafića „Pevac“ vodio bi na foru, emociju, atmosferu ekipu 17 puta bolje nego Tomić, a neki ozbiljan trener jedno 57 puta bolje…

Reply
Србин са Космета мар 4, 2019 at 07:27

Заборавио си Лазића,био тренер две утакмице,доживео оба пораза у гостима Задар и не знам још један и отишао

dusan мар 3, 2019 at 20:58

neverovatno los trener. besmislen. tim je jak, ali je tuga gledati pored klupe dobrica, nenadica i radanova koji se nisu ni skinuli. borisa 0 sekundi, ristic 0 sekundi, davidovac par minuta. odbrana ne postoji, u napadu nema nijedne akcije. ovo je dobijeno na misice. ako ne ode tomic, mi nemamo sta da trazimo.

Reply
zvezdas u srcu мар 3, 2019 at 20:53

sta reci a ne zaplakati.Covicu nemoj ti da dovodis vise igrace i ti da biras trenera ,ti sa trenerom unisti ovo malo igraca sto smo imali Radanova,Dobrica,Simanica,Nenadica.Davidovca.Jovanovica.Za pocetak u klubu mora imati mesta za Gurovic a kasnije Rakoc,Kuzmanovic,Bolic

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 3, 2019 at 20:19

beda,tuga,jad,neznanje,nemoc..uvek dobijemo kad ne znaci nama nista..ali zato u aba ima da nas kao u kupu otresu kao slinu

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 3, 2019 at 20:21

kakvo pojacanje ovaj rivers..0/6 i 0/2 slobodna bacanja…koja je to tuga..spremao se mesec dana a jaramaz doso pre 10 dana i razvali nas sa 15 komada a igra za kikiriki..coravko ide samo iz blamaze u blamazu

Reply

Leave a Comment