Detalj sa meča KKŽ Crvena zvezda Kombank-ŽKK Novosadska ŽKA u Kupu "Milana Cige Vasojevića"

Ligaški deo Prve ženske lige Srbije je okončan. Najbolje četiri ekipe predstojećeg vikenda započinju polufinalne serije i borbu za titulu.

Plasman u plej-of obezbedile su po dve beogradske i dve novosadske ekipe. Crvena zvezda Kombank, Radivoj Korać, Novosadska ŽKA i 021 ulaze u polufinalne duele, a prednost domaćeg terena po osnovu plasmana u ligaškom delu takmičenja imaju beogradske ekipe.

Crveno-bele devojke u prvom susretu dočekuju ekipu Novosadske ŽKA i svakako su apsolutne favoritkinje. U dosadašnjem toku sezone dve ekipe su odigrale tri susreta. U nacionalnom šampionatu naše košarkašice su ostvarile dve ubedljive pobede. U Beogradu 3. novembra prethodne godine Crvena zvezda je slavila rezultatom 85:50, a pre nešto manje od dva meseca u Novom Sadu crveno-bele su rezultatom 83:70 ostvarile još jednu pobedu. Beogradske i novosadske košarkašice sastale su se i u nedavnom polufinalu Kupa „Milana Cige Vasojevića“ i ponovo su crveno-bele bile uspešnije – 60:49.

Polufinalna serija igra se na dva dobijema meča. Termini su 30. mart i 3. april, a termini eventualnih majstorica će biti naknadno određeni.

– Prva ženska liga Srbije, plej-of polufinale (prva utakmica):
KKŽ Crvena zvezda Kombank – ŽKK Novosadska ŽKA
Sudije: Nataša Virijević; Ivana Ivanović; Filip Đukić
Dvorana: „FMP“
Datum: Subota, 30. mart
Početak: 17 časova

– Parovi polufinala plej-ofa:
KKŽ Crvena zvezda Kombank – ŽKK Novosadska ŽKA
ŽKK Radivoj Korać – KK 021

(foto: kss.rs)

Komentari

avatar
  Subscribe  
Obavesti me o