Moja Crvena Zvezda
Архива

Пиротске кобасице, конобарски послужавник и Омарова лопта

У познатом београдском клубу „Soho republic“ Кошаркашки клуб Црвена звезда је у четвртак 29. децембра одржао новогодишњи коктел. О самом коктелу имали сте прилке да читате, али овог пута, желимо да Вас обавестимо и о неким занимљивостима које су се могле чути и видети у клубу подно Калемегдана.

Свакако први утисак по уласку био је више него позитиван. Сјајна организација била је видљива од улазних врата. Атрактивне хостесе прилазиле су сваком госту и у зависности од врсте посете усмеравали их до својих места. А свакако им није било лако. Популарни клуб је био препун и као што рече доајен српског глумишта Иван Бекјарев: „Никада нисмо имали слабије резултате, али нас и никада није било више и нисмо имали више оптимизма“.

Треба истаћи да је коктелу присуствовао и некадашњи кошаркаш нашег клуба Дејан Томашевић. Очигледно, без обзира на каснију играчку каријеру, Томашевић зна одакле је кренуо и ако ништа друго, барем поштује то.

Током протоколарних говора могло се сазнати и за опкладу између тренера Светислава Пешића и већ поменутог глумца Ивана Бекјарева. Наиме, уколико наш кошаркашки колектив не оствари пласман на крају АБА лиге какав доликује реномеу нашег клуба, популарни Кари се обавезао да Бекјареву поклони 10 килограма пегланим пиротских кобасица. Остали смо ускраћени за други део опкладе, пошто нисмо сазнали шта ће врхунски глумац поклонити нашем тренеру уколико се остваре тражени резултати.

Тренер Пешић је у свом стилу, алудирајући на све новинске натписе током претходних месеци, изјавио да га много не дотичу све „зајебанције“ и исмевања, јер ће се он ипак последњи смејати. Такво, непосредно излагање нашег тренера изазвало је велики аплауз присутних, али је било видљиво да Кари говори из срца.

Након овог протоколарног дела, док се из звучника орило „Звезда ми је све, Звезда живот је, срце моје је увек уз тебе, Звездо волим те“, кошаркаши нашег клуба прихватили су се и конобарских послужавника. Наиме, играчи су имали „задатак“ да услуже госте, а сав бакшиш који зараде биће уплаћен у хуманитарне сврхе. Према слободној процени, ова ат хок акција је дала резултате, пошто су се често на послужавницима могле видети новчанице са ликом Ђорђа Вајферта. Тешко је проценити ко се од играча најбоље снашао у новом послу, али двочлана делегација вашег и нашег портала, сложила се да је то био центар Петар Поповић. Популарни Поп је разносио пића и мењао пепељаре тако ревносно, као што је недавно затрпавао кош Широког.

КК Црвена звезда је организовао и лутрију за све присутне, а награде си биле дрес и лопта потписани од стране свих првотимаца. Учешће у лутрији имали су сви гости који су на улазу оставили своје капуте и јакне и добили гардеробни број. На крају су добијена и два срећна добитника. Дрес Црвене звезде је добио један малишан који је свакако добио најлепши новогодишњи поклон, а и поносно је приликом уручење изјавио да навија за Звезду!!! Потписану лопту добио је нико други до Омар Томас. У првом моменту најновије Звездино појачање било је по мало изненађено, али је ипак поносно преузео своју награду из руку Ивана Бекјарева.

То је био и суштински крај официјелног дела коктела. И док су се гости полако осипали, Ваши извештачи са овог скупа су уз по неки разговор и поздрав са црвено-белим првотимцима изашли у хладно београдско послеподне, али је око срца било топло. Топло, јер је евидентно да сви људи који воде клуб знају шта раде, и да је Звезда на правом путу.

Следеће окупљање у Београду заказано је у оквиру 15. кола АБА лиге када ће Црвена звезда у хали у Железнику дочекати Будућност, пре тога следи гостовање Хемофарму у Вршцу.

 

Повезане вести

Leave a Comment