Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Марин: „Одлична игра и важна победа“

Изабраници Владана Милојевића головима Боаћија и Марина у тријумфу 2:1 над Судувом изборили су пласман у друго коло квалификација за Лигу шампиона.

Одлично смо ушли у утакмицу, од првог минута се видело да желимо да решимо утакмицу. Добро смо комбиновали, Боаћи је одлично реаговао и довео нас у вођство већ у 4. минуту. Из изузетно тешке позиције је успео да затресе мрежу. И после тога смо нападали и имали смо шансе и одлично смо играли. У другом полувремену, због играча мање, смо пропустили неке шансе, али генерално смо били добри – рекао је Марин и наставио:

– Потпуно је нормално да на почетку сезоне не штима све беспрекорно на терену. Изашли смо из напорних припрема, види се да нам недостају такмичарске утакмице. Данас смо показали да имамо одличну екипу, добро смо комбиновали, били смо разиграни и ако наставимо овако уверен сам да ћемо далеко догурати.

Звездин капитен се, за разлику од прошле утакмице, у реваншу на терену налазио иза најистуренијег играча.

– Добро смо анализирали прву утакмицу и променили смо систем. Ту се види да нас стручни штаб одлично ради и да смо се фантастично спремили за утакмицу. Не тренирамо само један систем, спремни смо и да реагујемо на противника и да променимо систем за једну утакмицу онако како нам одговара. Данас се то исплатило.

Први пут на званичној утакмици на Маракани Марин је са капитенском траком на руци извео своју екипу на терен.

– Велика је част бити капитен Црвене звезде. Лако је са овим момцима, сви су добри, тако да је баш лепо бити у овој улози.

Фантастична подршка носила је наше фудбалере.

Много је битно да и у квалификацијама имамо снажну подршку са трибина. Свака утакмица је тешка и битна и зато је јако важно да побеђујемо на домаћем терену. Чули смо да су наши навијачи подржали Синишу Михајловића и Огњена Кузмића, велике звездаше. Знам да су у тешким ситуацијама и зато је најбитније да им шаљемо позитивну енергију. Цела Маракана их је данас подржала и, као и сви, надам се да ће из својих борби изаћи као победници.

Наредни ривал изабраницима Владана Милојевића у 2. колу квалификација за Лигу шампиона биће екипа Хелсинкија.

Још смо недељу даље, још смо уигранији. Имаћемо и утакмицу у домаћем првенству која ће нам значити да се додатно уиграмо – поручио је Марин.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment