Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Звезда поразом обезбедила наредну рунду квалификација

Наши фудбалери доживели су први овосезонски пораз против екипе Хелсинкија, али су се пласирали у 3. коло квалификација за Лигу шампиона.

 

Тврду утакмицу, без много узбуђења пред головима Борјана и Рудакова украсило је по неколико шанси на обе стране, а наплативши грешке наших играча Хелсинки је успео да стгне до Пирове победе.

Упркос првој изгубљеној утакмици у сезони, задовољство буди нови корак црвено-белих на европскоом путу.

Први покушај на утакмици имао је домаћин, у 7. минуту . Запретили су Финци из слободног ударца преко капитена Далстрома, међутим преко гола.

Велику шансу имао је Бен у 12. минуту на центарсут Родића. Звездин нападач шутирао је главом поред гола.

Уследилису ударци Бабића са дистанце и поново Бена, који је био расположен за игру. Штопер Хелсинкија Ошонеси у 28. минуту упутио је јак ударац са дистанце, али је Борјан био на висини задатка и избоксовао лопту.

До краја првог полувремена није виђено много шасни. Преовладало је међусобно одмеравање снага и играбез ризика, па се и резултат са почетка утакмице није променио.

Хелсинки је од старта другог дела игре кренуоагресивно и после соло продора капитена Далстрома у 46. минуту дошао у вођство.

Пробудио се наш тим после лопте иза Борјанових леђа, заиграо конкретније и већ у 56. минуту анулирао заостатак. Марко Марин је новом луцидном асистенцијом спојио са голом Душана Јованчића којем није било тешко да затресе мрежу домаћина.

Управо гол нашег везног фудбалера донео је растерећење у игри, па је се звезда већ у 11. минуту наставка вратила на жељени колосек.

Акција у 64. минуту завршила се покушајем Јевтовића, ударац офанзивца изблокирали су играчи Хелсинкија, а покушај крилног нападача испоставио се као последњи пред нови период без већих узбуђења.

Рутинску завршницу меча и генерално утисак са гостовања шампиону Финске покварио је погодак Рискија у другом минуту надокнаде који је после додавања Далсторма поставио коначан резултат

Хелсинки – Стадион: Телиа арена. Гледалаца: 10.518. Судија: Алан Бјери (Швајцарска). Помоћници: Алан Хајнигер и Ефе Курнаца (Швајцарска). Жути картони: Алхо (ХЈК), Павков (Црвена звезда). Стрелци: 1:0 Себастијан Далстром у 46, 1:1 Душан Јованчић у 56, 2:1 Рику Риски у 92. минуту.

ХЈК: Рудаков, Алхо, Обилор, Ошонеси, Рафиња (од 66. Виктор Луиз), Каиринен, Пара Синистера (од 77. Вананен), Риски, Далстром, Менсах, Тарасов (од 46. Ваиринен). Тренер: Тони Коскела.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Стојковић, Бабић, Милуновић, Родић, Јованчић, Кањас (од 88. Дегенек), Јевтовић (од 75. Иванић), Марин, Бен, Боаћи (од 55. Павков). Тренер: Владан Милојевић

Повезане вести

14 comments

temaklasica јул 31, 2019 at 22:43

Zasto nismo igrali u crveno belim dresovima,a mogli smo,morali bas svako ludilo sa Zapada da se prihvati?Pratim voljeni klub od,tamo ranih sedamdesetih,I prvi put da vidim igraca koji nece da igra,kome je svejedno,a to je Mirko Ivanic,cak mislim da njega mrzi da igra fudbal generalno.Da je place milijardama,on ne sme da igra sa ovakvim pristupom,mora van protokola,to klub velicine naseg voljenog kluba ne sme da tolerise,zarad buducih generacija I igraca I navijaca!

Reply
Veteran Sever авг 1, 2019 at 00:14

Ivanić će da igra po cenu da Marin ne igra. Milojev i Terzi igrač od koga imaju procenat preko Pjanovića, koji je menadzer i tako isisavaju pare iz Zvezde i guraju je u dug… Izmišljaju u dogovoru sa Bate Borisovim nekakvo obeštećenje od 1.300.000 evra, a Belorusi nudili Ivanića Levskom za 800.000(a Bugari rekli da mogu dati 400.000)… A samog Ivanića igranje u Zvezdi uopšte ne zanima!

Reply
делија до коске јул 31, 2019 at 21:10

Милојевићу зашто не игра Вукановић?Милојевићу зашто не игра Вукановић?

Reply
MILOS RANKOVIC јул 31, 2019 at 21:04

SAMO JOS O TRENERU MILOJEVICU,JA SAM MISLIO DA TI SASTAVLJAS EKIPU,VODIS TRENINGE,SASTAVLJAS TAKTIKU ALI NEMA VEZE TO SA TOBOM MILOJEVICU,DOKAZI EVO TI,PRVO IGRA BABIC DA BI SE PRODAO,A NEMA MESTA I PANKOV I DEGENEK SU ZA NJEGA MAJSTORI,DRUGO IVANICA FORSIRAS STALNO SAMO ZATO STO JE PLACEN 1 300 000,A OTERAO SI EBISILIJA KOJI JE PELE ZA IVANICA,STOJKOVICA SI TI UNISTIO NEMA VISE MESTA NADJI DRUGI KLUB,COVEK IZGUBIO SAMO POUZDANJE TO SI TI KRIV,DALJE DOVEO SI IGRACE KOJI NEMOGU DA IGRAJU DO KRAJA KVALIFIKACIJA PA STA CETI POSLE,KO JE TOMANE KO JE CUO ZA NJEGA PRE ZVEZDE NIKO,KANJAS NAMA NIJE POTREBAN IMAS JOVANCICA,VULICA TU MOZE DA ODIGRA I IVANIC,MI CEMO PLAKATI ZA JOVICICA DECKO JE GINUO BORIO SE HVALA MU NA TOM I BRZO DA SE VRATIS,KO FORSIRA JEVTOVICA NIKAKAV DRIBLER,VUKANOVIC JACI BRZI A NEIGRA,MI DA NEMAMO MARINA BILI BI PROSECNA SRPSKA EKIPA,NAS TRENUTNO IZVLACI MARIN,BORJAN I OVA NAJBOLJA PUBLIKA NA SVETU,SVE U SVEMU TERZIC KOLO VODI A MILOJE IGRA

Reply
Estrella Roja јул 31, 2019 at 21:00

copy/paste komentara sa prethodnog članka. Mislim da sada sledi otrežnjenje sa našim evropskim uzletom već protiv Kopenhagena, zatim sa Pjastom za utešnu Ligu Evrope. Ostanak Milojevića će biti poguban za naš klub, to se videlo u prethodnoj polusezoni kada je od tima koji igra Ligu šampiona doveo do toga da u našoj ligi izgledaju jadno, i to u situaciji kada je većina prosečnih igrača (uglavnom gardista) dobila podebljane ugovore. Izgubio je autoritet, omogućio svojom pasivnošću stvaranje klanova, prema mnogim igračima nije imao ni približno isti aršin već je forsirao jedne te iste igrače koji nikad nisu ni imali kvalitet za Zvezdu. Utakmica sa Helsinkijem je samo ogolila naše probleme koji već traju, izuzetno loša selekcija igrača, rasprodaja mladih igrača koj nisu ni dobili pravu priliku i maglovita koncepcija igre dekadentnog trenera neke su od stvari koji nas protiv Danaca stavljaju u neravnopravan položaj. Nisu ni Danci vrhunski tim, ali su za razliku od nas ipak skladna celina sa vrhunskim stručnjakom na klupi. Odbrana katastrofalna, Stojković je pokazao da je lišen bilo kakvog smisla za neamaterski fudbal, Jevtović je igrač za Borac i slične linglongaške ekipe, Kanjas nedefinisan kao i naša igra. Osim Marina i Borjana mi nemamo oslonce, tu je i Degenek, ostalo dosta tanko da nam ni dva kapitalca poput Marina ne bi rešile trenutne anomalije koje posedujemo. U međuvremenu, Kopenhagen postiže fantastičan gol, i to njihova desetka. Biće vreo nastavak leta.

Reply
Vladimir јул 31, 2019 at 21:03

Откуд знаш да ћемо играти са Пјастом? Са њима би се састали да смо испали од Хелсинкија.

Reply
Estrella Roja јул 31, 2019 at 21:22

Onda izvinjenje, toliko smo koncentrisani svi na Ligu šampiona da nam utešno takmičenje ne deluje interesantno, he. Ne bih voleo da još razmišljamo, ali večerašnja utakmica i dva poslednja prelazna roka u kome nisu rešene ključne pozicije, vedete su i dalje Stojković, Rodić itd., ne daju nam previše razloga za optimizam. U svakom slučaju, Pjast ne bih voleo da testiramo, bar u skorom periodu.

Reply
Горан241969 јул 31, 2019 at 20:58

Катастрофа је блага реч за овакву Звездину толико спору и досадну иритантну игру где једино Марин вреди…овај састав је дупло слабији у односу на онај од прошле године, ужас, ужас, ужас…против Копенхагена нема шта да тражимо! Дај Боже да грешим.

Reply
MILOS RANKOVIC јул 31, 2019 at 20:52

STA MOZEMO DA KAZEMO VELIKO RAZOCARENJE,PRVO IMAS LI STIDA MILOJEVICU DA OVAKVU TAKTIKU IGRAS PROTIV HELSINKIJA,OVO STO TI RADIS NEMA VEZE SA VEZOM,STOJKOVICU LEPO BUDI MANGUP I LEPO IDI DALJE MNOGO SI LOS IGRAC,RODIC ISTO BIH REKAO SRAMNO IGRAS,BEN VREME JE ZA RASTANAK,KAKO VAS SVE ZAJEDNO NIJE SRAMOTA,PRIMATE PLATE UREDNO ZIVITE KO BOGOVI SVE IMATE I KAKO VRACATE BRUKE JEDNE,VI SA KOPENHAGENOM NEMATE SANSE,GLEDAO SAM TRI NJIHOVE UTAKMICE DUPLO BOLJI OD NAS

Reply
krvavi zvezdas-DE јул 31, 2019 at 21:05

sve si lepo rekao i slazem se..zule je ubedljivo najlosiji igrac koji je registovan u zvezdi i distroficar ivanic i penzos kEnjas

Reply
таде јул 31, 2019 at 20:39

мало је рећи да сам разочаран.Не само поразом већ и приступом.Противник сваки из три шансе да нам 2 гола,а мис воје шансе ни не искористимо.Да нема Марина можда би већћ сада испали.и управи о овај резултат иде на душу што није довела три права појачања.споро играмо.захвалити се Бену,Стојковићу и Боачију(потпуно невидљиви).Партизан доласком јапанца и евентуално израелца прави озбиљну екипу.О израелцу сам писао раније да би нам добро дошао

Reply
Hadži Dragan NBG јул 31, 2019 at 20:37

E moja Zvezdo koji krš igrači igraju kod tebe?

Reply
krvavi zvezdas-DE јул 31, 2019 at 21:03

brate Hadzi kazi realno kada sam jos rekao da imamo skart igrace i ekipu..jel je bilo posle prve prijateljske tekme na pripremama..ja ne mogu da razumem da od 100 miliona igraca mi dovedemo kenjasa penzionera koji moze da igra za nase veterane..da li i slep vidi da je zule igrac za razanj u opstinskoj ligi..da li treba zadrzavati nezadovoljnog Bena ili nezainteresivanog rodica ili metiljavog i kilavog ivanica..neverovatno los prelazni rok..kako nas je malo pogledala sreca u zrebu i dibili dance u trecem kolu odmah da se dovela 3 igraca za platu od milion i da ne razmisljamo ono terza misli da ce opet sreca da nam donese LS

Reply
zak авг 1, 2019 at 10:03

Mi skautsku sluzbu nemamo.Nije mi jasno kako ne mozemo pronaci krstenog igraca koji pravi razliku vec dovodimo strance koji su nam rezerve.

Reply

Leave a Comment