Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Звездини бисери – Омладинци на врху табеле

Бисери који стасавају на теренима наше Омладинске школе, у данима иза нас, остварили су девет победа и реми, док су две утакмице изгубили. Омладинци су заузели лидерско место на табели, а најефикаснији су били пионири који су са 13 голова у мрежи испратили Вождовац.

У оквиру дербија 12. кола Омладинске лиге Србије, изабраници Славољуба Ђорђевића пружили су сјајну партију и савладали дојучерашњег лидера на табели, екипу Бродарца (4:1). Серију голова црвено-белих започео је Новаковић, а испратили су га Радуловић (два пута) и Бабић. Црвена звезда је овом победом „прескочила“ Бродарац на табели и заузела лидерску позицију у Омладинској лиги Србије. Успешни су били и пулени Дејана Симића који су на веома неугодном гостовању у Новом Саду успели да освоје сва три бода, савладавши Војводину резултатом 3:2. Двоструки стрелац за Графичар био је Никола Њамцуловић, а победнички погодак дело је Уроша Ђуричковића.

1. Црвена звезда- 9 победа и 3 ремија- 30 бодова (гол разлика 35:6)

2. Бродарац- 9 победа, 2 ремија и 1 пораз- 29 бодова (гол разлика 29:13)

3. Партизан- 8 победа, 2 ремија и 2 пораза- 26 бодова (гол разлика 29:14)

————–

7. Графичар- 6 победа, 1 реми и 5 пораза- 19 бодова (гол разлика 27:19)

Кадетске селекције нашег клуба нису играле своје лигашке утакмице због обавеза у репрезентацији које су имали црвено-бели фудбалери. Марко Ћопић, Урош Лазић, Вукашин Крстић, Владимир Милетић, Никола Станковић и Матеја Бачанин су носећи дрес Србије до 17 година успели да остваре пролаз у наредну рунду квалификација за Европско првенство.

Графичар је поражен од Златибора у оквиру 16. кола Прве лиге Србије резултатом 0:2, али је и даље ситуација на врху табеле, другог по квалитету домаћег такмичења, веома неизвесна.

1. Златибор- 8 победа, 5 ремија и 3 пораза- 29 бодова (гол разлика 15:10)

2. Металац- 8 победа, 3 ремија и 5 пораза- 27 бодова (гол разлика 23:18)

3. Кабел- 7 победа, 6 ремија и 3 пораза- 27 бодова (гол разлика 18:13)

4. Графичар- 7 победа, 5 ремија и 4 пораза- 26 бодова (гол разлика 20:15)

Селекције наших млађих омладинаца биле су половичне. Црвена звезда је савладала Интернационал 6:3 (Кнежевић два пута, Лазетић два пута, Боровић и Н. Митуљикић), а Графичар је поражен од Локомотиве из Железника 1:4 (Тимофеев).

Изабраници Владимира Вучића ремизирали су у оквиру 11. кола Лиге млађих кадета. Наши таленти су дочекали Земун, били бољи ривал на терену, али је утакмица завршена ремијем (1:1). Погодак за црвено-беле дело је Немање Видојевића. Успешни су били млађи кадети Графичара и савладали ОФК Младеновац резултатом 3:0. Двоструки стрелац био је Ћирић, а погодак је постигао и Урошевић.

Црвено-бели пионири били су најубедљивија селекција наше Омладинске школе. Пулени Срђана Бугарског савладали су Вождовац резултатом 13:0, осам пута у стрелце се уписао Андреј Шкобаљ, два пута Јовановски и Недељковић, а једном је мрежу „змајева“ погодио Сукачев. Ефикасни су били и пионири Графичара и савладали Полет резултатом 11:0. Четири пута је мрежу Дорћолаца тресао Вељовић, два пута је то учинио Бањац, а по једном Петровић, Димић, Косановић, Ђорђевић и Поповић.

Селекција млађих пионира тријумфовала је у дуелу против Рада, резултатом 2:0, а радост Црвеној звезди донели су Ђорђевић и Василић.

Укупно 23 поготка постигле су наше селекције петлића минулог викенда. Црвена звезда је савладала Локомотиву 10:0, док је Графичар био бољи од БСК-а из Борче 13:0. Голове за тим Уроша Урошевића постигли су: Јовичић, Петковић, Штулић и Костов по два пута, а у стрелце су се уписали још Јечменица и Ђурковић. За екипу Милоша Ђорђевића, пет пута је погађао Топаловић, три пута Поповић, два пута Марић и по једном Лековић, Павловић и Николић.

The post Звездини бисери – Омладинци на врху табеле appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment