Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Перовић: „Крећемо од нуле“

Деби Марка Перовића за Црвену звезду као да се јуче догодио, иако је од тада прошло много година. Голобради младић је тада са 18 година истрчао на терен Могрена, баш у Будви, где се Звезда сада налази на припремама.

„Овде сам дебитовао“, показивао је Перовић приликом проласка аутобуса са Звездиним првотимцима поред стадиона Могрена. „Победили смо 3:1, мислим да је и Видић постигао гол, Мрђа сигурно… Играо сам последњих 20 минута. Каква случајност, сад опет одавде крећем са мојом Звездом.“

Тада је у екипу донео младост и жељу за доказивањем, сада искуство и победнички дух, који му је баш Звезда удахнула тада.

„Та победничка енергија мора да кружи. Вратио сам се и осећам се сјајно. Чињеница је да овој екипи недостаје искуство и надам се да ћу ја моћи да јој га дам, односно да ћу помоћи младим и талентованим играчима.“

Перовић истиче да предност вечитог ривала поштује али да о великом минусу не размишља уопште.

„Десет бодова јесте много али ја гледам као да крећемо од нуле. Једноставно морамо да показујемо квалитет, да се боримо за Звездин дрес и да побеђујемо за армију навијача. Нема обазирања на предност и било какве јурњаве. Притисак Звездиног дреса је огроман и млади играчи морају да се изборе са тим ако желе да имају каријеру какву је имало много Звездиних великих фудбалера.“

Перовић истиче да је рад у Будви сличан многима до сада.

„Увек је тешко када се прави база за даље. Тек смо почели и сигурно је да морамо сада да се мучимо како би нам касније уигравање у Турској било много лакше.“

Перовић није желео да пореди генерацију у којој је дебитовао за Црвену звезду и ову сада.

“ Мислим да је излишно говорити да је екипа тада имала велики победнички менталитет и искуство које је било значајно и за Европу, а камоли за Србију. То овом тиму недостаје, али зато је присутна огромна жеља и сигуран сам да ће је наплатити кроз добре игре и победе“,  јасан је Марко Перовић.

Повезане вести

6 comments

Miki Delija јан 20, 2012 at 15:41

Gresis Marko,krecemo od -10 ali zavrsavamo na +2 :))

Reply
Ryber Palunko јан 20, 2012 at 15:12

Lave, jbg, ipak krećemo s ‘-10’.

Reply
DNL јан 20, 2012 at 14:20

Немојмо да правимо помпу око Марковог повратка !
Верујем да је сваки Делија одушевљен што је Перовић поново код нас , али пустимо га да нас „изненади“ …
Да не буде као са Ковачевићем, Миловановићем !
Надам се да више за Борху неће ни бити места у првом тиму…
А што се тиче Пашека , верујем да је многе прошла еуфорија око његовог опоравка и да је мало оних који верују да ће он после оног лома правити разлику у овој полусезони !

Reply
kole јан 20, 2012 at 14:40

gledajuci snimke sa poslednjih takmicarskih utakmica,rekao bi da je onaj stari. sad pitanje je posle povrede kako ce da igra. ako jednom mogao da se povrati,moze i sad.

Reply
DNL јан 20, 2012 at 14:52

И ја верујем да је онај стари , јер сам га пратио и док је играо у САД.. Сада је коначно санирао ту повреду. Само кажем да му не треба стављати додатни терет, притисак , већ га треба пустити да нас подсети ко је 🙂 !

Reply
kole јан 20, 2012 at 15:16

e bas to.

Reply

Leave a Comment