Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Да се у Нову годину уђе тријумфално

Времена за претерано дуго празновање кошаркаши Црвене звезде немају. Већ другог дана нове 2020. године пулене тренера Драгана Шакоте очекује дуел 17. кола Евролиге. У четвртак 2. јануара у Београд стиже екипа минхенског Бајерна коју са клупе предводи најуспешнији тренер у историји КК Црвена звезда Дејан Радоњић.

У претходном колу европске кошаркашке елите црвено-бели су савладали екипу руског Зенита на гостовању у Казању и тиме стигли до седмог овосезонског тријумфа чиме су можда чак и истакли кандидатуру за пласман у плеј-оф Евролиге. Са друге стране екипа из Минхена убедљиво је поражена на домаћем паркету од литванског великана екипе Жалгириса и са скором 6-10 тренутно дели позиције од 12. до 14. места са грчким Олимпијакосом и екипом КИРОЛБЕТ Басконије.

Екипа Дејана Радоњића у Београд долази након два узастопна пораза, а с`обзиром на распоред након сусрета у београдској „Штарк Арени“ слободно се може рећи да у случају неуспеха против црвено-белих и пласман у доигравање еминентног такмичења остао би сигурно недосањани сан. Са друге стране наши кошаркаши су у претходних седам мечева остварили пет тријумфа чиме је лош старт у великој мери надомештен па су снови о новом пласману у доигравање близу остварења, а да би до тога и дошло Бајерн мора бити савладан што би био одличан увод у предстојеће мечеве у којима Црвена звезда има доста добар распоред. Црвено-бели ће после меча са клубом из Минхена гостовати у Француској екипи ЛДЛЦ АСВЕЛ Вилербан, а затим и дочекати екипе Жалгириса и Албе који се налазе у доњем делу евролигашке табеле.

Главни шраф у минхенској машини тренера Дејана Радоњића свакако је српски репрезентативац и некадашњи кошаркаш нашег вечитог ривала Владимир Лучић. он је играч који највише времена проводи на паркету, а истовремено је и најефикаснији кошаркаш Бајерна са постигнутих 190 поена на 16 одиграних мечева. Уз њега пажњу треба посветити и Грегу Монроу који је уз 185 постигнутих поена и најбољи скакач екипе са укупно 97 остварених скокова. Свакако се не смеју заборавити и Петери Копонен и Маду Ло који су способни у сваком тренутку и из сваке позиције да упуте прецизан шут за три поена. Предстојећи сусрет између Црвене звезде и Бајерна биће и прилика да звездашка јавност поздрави и некадашње чланове нашег клуба Демарука Нелсона и Матијаса Лесора који у актуелној сезони носе дрес баварског клуба.

Црвена звезде и Бајерн у досадашњој историји одиграли су свега два званична сусрета. Две екипе су се састале у оквиру Евролиге у сезони 2015/16, а црвено-бели предвођени садашњим тренером Бајерна остварили су две победе. У Београду 18. децембра 2015. резултатом 85:76, док је у Минхену 12. новембра 2015. било 90:79.

Наши кошаркаши у предстојећи дуел улазе након свих добро познатих дешавања везаних за неодиграни дерби меч 13. кола регионалне АБА лиге у Подгорици, али самим тим очекује се да ће физички бити и свежији и тиме имати прилику да пруже свој максимум и стигну до веома важне победе која ће сигурно у много чему утицати на даљи развој ситуације на табели Евролиге.

Током јучерашњег дана најватреније присталице Црвене звезде позвале су све Звездаше да присуствују предстојећем сусрету и пруже подршку нашим кошаркашима, а након меча биће организована шетња од „Штарк Арене“ до амбасаде Црне Горе чиме навијачи нашег клуба желе да пруже подршку српском живљу у Црној Гори који се боре за очување српских светиња и српског имена уопште.

– Евролига, 17. коло:
Црвена звезда мтс – Бајерн Минхен
Дворана: „Штарк Арена“, Београд
Судије: Кармело Патернико (Италија), Емилио Перез (Шпанија), Ињис Бауманис (Летонија)
Датум: Четвртак, 2. јануар 2020. г.
Почетак: 19 часова
ТВ пренос: Спорт клуб 1

Повезане вести

1 comment

nele јан 2, 2020 at 06:49

Manite se tih besmislenih setnji, Srba u Crmoj Gori ima sasvim dovoljno da mogu i sami da odbrane sve te svetinje, ako to zele! Uostalom, to je untrasnja stvar Crne Gore, vidite da se ni nasem Patrijarhu ne zuri da nesto preduzme, zasto bi onda mi morali da mislimo na tome? Pardon za off topic, puno srece zelim crveno-belim momcima!

Reply

Leave a Comment