Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Јовичић: „Једва чекам да изађем на терен“

Везиста Црвене звезде Бранко Јовичић се после пет месеци опоравка од операције колена враћа на велику сцену. Популарни Бакула у разговору за наш сајт пренео је очекивања пред наставак сезоне, говорио је и о периоду који је иза њега, промену на тренерској клупи а такође је подсетио све навијаче да још увек ништа није готово, тако да ће у сваки меч наш тим улазити са великом жељом и ентузијазмом.

Опоравку Звездине „тројке“ је дошао крај, а он нам је открио колико је спреман за почетак зимских припрема и шта му је то највише недостајало.

Сигурно после тешког периода од пет месеци после операције, који је иза мене, радио сам неких месец и по дана, наравно одвојено од екипе, али на неким техничким детаљима и на, пре свега, физичкој спреми. Од почетка припрема се прикључујем екипи, што ме прилично радује, а почећу и са нормалним радом. Веома ми је важно да поново будем са екипом, јер смо ми једна породица и заједно функционишемо на високом нивоу. Недостаје ми цела та атмосфера из свачионице, ту пре свега мислим на пре и после утакмица. Био сам ту на сваком мечу, пружао сам им подршку, али је то било тешко за мене из простог разлога што сам желео да играм и помогнем, а нисам могао. Сада је све у реду и спреман сам за нове изазове – истакао је Јовичић.

Почетак другог дела сезоне је пред нама, а популарни Бакула пренео је своја очекивања пред наставак шампионата.

Откако сам дошао у Звезду пре две и по године жељно се исчекује дупла круна. Што се тиче првенства, мишљења сам да ништа није готово, као и да ми треба да се фокусирамо као да је предност минимална. Сви причају да је оволика бодовна разлика у Србији недостижна, али ништа није немогуће. Нема опуштања, у сваки меч морамо да уђемо максимално концентрисани. У првим мечевима пролећног дела наш очекује и вечити дерби на нашем стадиону. Дужни смо навијачима од прошле сезоне да одиграмо једну добру утакмицу против Партизана и да упишемо победу. Дошао је и нови тренер неке новине нас сигурно очекују већ на старту припрема, али верујем да ћемо на сваком мечу ићи на победу, јер је Звезда велики клуб који је увек гладан тријумфа.

После успешне полусезоне, уместо Владана Милојевића на место шефа стручног штаба дошао је легенда српског фудбала Дејан Станковић. Јовичић је нагласио да му је жао што је Милојевић отишао, али да ће му бити велика част да ради са новим тренером.

Доста се говори о нашој атмосфери у свлачионици и да смо ми као једна породица, тако да нам није било драго што се то десило. Једноставно, нисмо се надали да ће нас Владан Милојевић напустити.. Желим да му се захвалим на свему што је учинио за наш клуб, за нас играче, као и за мене. Подигао је лествицу, играли смо Европу три пута заредом, два пута у низу смо били учесници Лиге шампиона што је фантастичан успех. Он је отишао, а после њега смо добили велико појачање у виду легенде српског и европског фудбала – Дејана Станковића. Човек и фудбалер који је много дао нашем фудбалу и био је предводник свих генерација. Гледао сам његове утакмице и могу рећи да смо добили рођеног победника. Имамо срећу да је радио са врхунским тренерима попут Манћинија и Муриња, а то искуство ће значити Црвеној звезди. Желим му, као и његовим сарадницима много среће у периоду који долази, а ми играчи ћемо дати све од себе да на његовом тренерском почетку подигнемо лествицу још више и да навијаче учинимо још срећнијим. Такође, поносан сам када сам видео њихову заједничку слику, када је Милојевић одлазио, и то говори колико је Црвена звезда велики клуб – задовољно је нагласио Јовичић.

Навијачи жељно исчекују повратак једног од љубимаца, а Јовичић је говорио и о томе какав и колики значај они имају за екипу. Такође, имао и је посебну поруку и обећање у новој години.

Дуго причам о томе да су навијачи Црвене звезде 12. играч нашег тима и то није фраза. Важно нам је јер се увек прича о врелој атмосфери која влада на Маракани. Многи велики клубови немају оно што ми имамо, тај хук Маракане који оставља без даха сваког ко дође на стадион. Они су наша велика подршка, дају нам ветар у леђа, певају још гласније и кад нам не иде и без њих ништа не би било овако. Пожелео бих свим Звездашима све најлепше у овим празницима, али и у наредној години са Црвеном звездом. Обећевам да ћемо им се одужити за прошлу годину јер су на сваком мечу, и кад смо водили 3:0 и кад смо губили 5:0 они су певали све време и пружали нам подршку. Они су симбол Црвене звезде и без њих, ми не би тек тако направили сјајне резултате свих ових година – закључио је везиста Црвене звезде, Бранко Јовичић.

The post Јовичић: Једва чекам да изађем на терен appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Србин са Космета јан 5, 2020 at 10:58

Недостајала је твоја борбеност и велика енергија!

Reply

Leave a Comment