Moja Crvena Zvezda
Архива

Пешић задовољан гостовањем у Скопљу

Светислав Пешић
Светислав Пешић

Кошаркаши Црвене звезде имали су више него успешну проверу у Скопљу. У пријатељској утакмици на прослави јубилеја 65 година постојања Работничког, црвено-бели су савладали вишеструког македонског шампиона 88:75.

Звездин тренер Светислав Пешић био је веома задовољан игром свог тима, а гостовање у Македонији је веома позитивно оценио:

– Дворана је била препуна, атмосфера сјајна. Прослава јубилеја Работничког је била изванредна и драго нам је да смо били у прилици да својим присуством све то увеличамо. Утакмица је била пријатељског карактера, али нам је у великој мери послужила као добра припрема за даљи ток АБА лиге. Ја волим да овакве пријатељске утакмице моје екипе играју баш на страни, јер је гостујући терен увек бољи за напредак играча – рекао је Пешић и додао:

– Свим играчима сам пружио шансу и сви су дали макскимум у овом тренутку. Одиграли смо заиста добру утакмицу, а у томе нам је помогао и противник који је био веома мотивисан. Утакмица је имала ревијални карактер, али су и наши домаћини били веома задовољни, а евидентно је било и да је публика уживала.

Сенку на добру партију црвено-белих бацила је повреда Николе Васића у самом финишу утакмице:

– И када све добро иде и када добро играмо, нешто мора да се деси лоше. Велика је штета што се Васић повредио. Међутим, на сву срећу у питању је само ишчашење. Не ради се о прелому, тако да није опасно. Доктори му нису ставили гипс, али су због дугог пута приликом повратка за Београд били приморани да му ставе лонгету. Такође, морам да истакнем да ми је жао што и Немања Недовић није могао да игра због болести, пошто је добио повишену температуру – констатовао је Пешић.

Стратег црвено-белих још једном је желео да истакне одличну атмосферу у дворани Градски парк:

– Играли смо у заиста лепом амбијенту. Посебно ми је драго да је у дворани био и знатан број Звездиних навијача не само из Скопља већ и из јужне Србије и целе Македоније. Хвала им на подршци – поручио је Пешић.

Црвено-бели су данас добили слободно, а већ од уторка настављају са припремама за меч са Радничким у Крагујевцу који је на програму 4. фебруара.

Повезане вести

1 comment

Leave a Comment