Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Гарсија: „Звезда показује величину“

Матео Гарсија је девет месеци у Црвеној звезди и сваким даном све више спознаје њену величину. Поготово је поносан на клуб, саиграче јер су у овим ванредним околностима на много начина помогли друштву. Признаје да је имао посебан дан у четвртак када је са Ричмондом Боаћијем делио пакете члановима и ветеранима старијим од 65 година у великој акцији клуба.

Био је то посебан дан за мене, незабораван. Пресрећан што сам имао ту част да помогнем старијим људима у овој ситуацији која је много тешка и у којој живимо сви заједно. Више од помоћи за наше старије људе био је значајан гест клуба а лично сам испуњен јер са саиграчима могао да помогнем у свим овим акцијама које смо имали. Црвена звезда је показала да је велики клуб који помаже другима и много ми је драго што сам део овакве екипе – нагласио је Гарсија.

Живот у изолацији није лак, наставља вижљасти крилни играч, породица му је у Аргентини и мислима је стално уз њих.

– Тешко ми је, не кријем, јер сам далеко од породице у Аргентини. Сви моји су, хвала Богу, за сада добро. Сви су здрави. У Аргентини је слична ситуација као овде, приличан је број заражених, умрлих. Гледам вести из целог света, ситуација је веома озбиљна и зато морамо сви одговорно да се понашамо како бисмо превазишли пандемију корона вируса. У овом времену је веома важно да будемо солидарни.

Тренинзи у карантину улазе у други месец, та неизвесност око наставка сезоне највише мучи спортисте.

– Тренирам у стану по програму који нам свакодневно доставља стручни штаб. Трудим се да радим и више од тога како бих што спремнији могао да се вратим на тренинге кад прође ова ситуација. Ни изблиза није исто тренирати индивидуално и са екипом. Најтеже ми пада што нема утакмица и што не знамо кад ће ова пандемија проћи а ми наставити са сезоном. За све спортисте, нас фудбалере та неизвесност је најтежа јер је фудбал наш живот. Међутим, свесни смо целокупне ситуације, најважније је да се сачувамо, будемо јаки и држимо се сви као породица.

Срећом, додаје Матео, има саиграче који су сјајни људи и који гаје породичне вредности.

Нас јаким на терену чини то заједништво и сјајна атмосфера која влада у свлачионици међу нама. Ми живимо и радимо као породица у овим тешким условима. Надам се да ћемо се ускоро вратити нормалном животу. Једва чекам да наставимо сезону и на терену освајањем титуле потврдимо да смо најбољи клуб у Србији – закључује 23-годишњи Звездин Аргентинац.

The post Гарсија: Звезда показује величину appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment