Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Борјан: „Ви сте „Професоре“ гласноговорник задојене мржње према Црвеној звезди…“

Члан најужег руководства ФК Партизан и ванредни професор Правног факултета Унуверзитета у Београду др Владимир Вулетић на најмонструознији начин на свом „твитер“ налогу без и мало стида исмејао је Србе из Крајине, односно Книна због дешавања, доживљених злочина из 1995. године која су остала уписана као највећа страдања једног народа на тлу европског континента од краја II светског рата.

Дотични је објавио фотографију на којој се налази група усташких зликоваца са транспарентом „Делије Книн“, а све је пропраћено објашњењем за које тешко можемо да нађемо прикладан коментар, а да он остане барем на нивоу доброг укуса. Уз напомену да дотични члан руководства ФК Партизан често има овакве испаде када је наш клуб у питању, морамо се извинити свим посетиоцима нашег портала што ипак објављујемо скандалозну фотографију и коментар дотичног, али се исто тако надамо да ће у руководству нашег вечитог коначно преовладати здрав разум и да ће се оградити од скандалозних изјава свог клупког колеге.

Поводом свега изнешеног данас се медијима обратио голман и капитен нашег фудбалског клуба Милан Борјан, рођени Книњанин и неко ко је као седмогодишње дете проживео све страхоте тзв. „Олује“ док је дотични уживао у благодетима родитељског дома.

Борјанову изјаву преносимо у целости:
– „Ја сам Милан Борјан, један од дечака који је пре 25 година био у непрегледној колони избеглица током „Олује“. Ми деца тада нисмо били свесни шта се дешава, видели смо само да нам куће горе, игралишта на којима смо се безбрижно играли, били смо уплашени, гладни и жедни. Неки од нас ни данас се нису опоравили од тога, неки од нас служимо држави Србији, доприносимо спорту, науци, медицини. Нисмо заслужили да нас нико, а посебно један „Професор“ вређа само из разлога што смо били у тој непрегледној колони и што смо Делије. „Професоре“ дуго нисте били у медијима и очигледно то не можете да поднесете па желите да будете у медијима вређајући све нас којима је помен „Олује“ рана јер смо изгубили пријатеља, брата.
Од Вас „Професоре“ очекујем одговор са Његошевим цитатима, Вашом жељом да победите реториком. Нећу се надмудривати са Вама, нити имам толике школе, нити интелекта као Ви „Професоре“, али ћу Вас замолити да постанете бољи човек и да се не играте са оваквим изјавама и постовима док се другима сламају срца и душа од горких и тешких успомена.
Ви „Професоре“ сте сами наследник и гласноговорник задојене мржње према Црвеној звезди, али морате „Професоре“ знати да је Србима из Книна после геноцида НДХ остала само Црвена звезда да се идентификује Српством. „Професоре“, заставу са слике коју сте поставили смо направили ми, деца од 10 година, а тада смо је изгубили као и све у животу што смо изгубили и што нам је одузето, а пре свега наш кревет, дом, играчке. Све оно што Вама „Професоре“ није никада било ускрађено.
„Професоре“ Вулетићу знају ли ти ђаци?“

Након ових речи капитена нашег фудбалског тима заиста немамо више шта додати. Остаје нам нада да ће здрав разум код неких људи и тамо код њих коначно надвладати задојену мржњу…

Повезане вести

Leave a Comment