Moja Crvena Zvezda
ТрансфериФудбал

Потписали Мирић и Асамоа

Фудбалски клуб Црвена звезда данас је постао јачи за још два квалитетна играча. Ради се офанзивном везном играчу Марку Мирићу и нападачу који је дошао из Гане, Натанијелу Асамои. Завршеним послом изузетно је био задовољан Генерални секретар Ђорђе Стефановић, који је најавио да ће у току сутрашњег дана, односно пре одласка на други део припрема у Анталију Црвена звезда добити ново појачање у лику још једног младог репрезентативца Луке Милуновића.

„Настављамо политику клуба у којој нам је звезда водиља довођење младих и перспективних играча који поседују квалитет, који су по укусу тренера Просинечког и који представљају будућност Црвене звезде“, рекао је Звездин генсек, захвалио се претходним клубовима наших новајлија на коректности у току преговора око трансфера, и истакао следеће.

„Обзиром да је Асамоа био на проби пре парафирања уговора, око цене за њега у случају да задовољи критеријуме стручног штаба смо се договорили пре него што је стигао у Будву. Својим играма уверио је тренера Просинечког да поседује квалитет за Црвену звезду, као уосталом и Мирић кога смо пратили годину и по дана, али су се тек у овом прелазном року поклопиле све коцкице за његово довођење.“

Своје импресије након обавезивања на верност црвено-белима изнели су и сами играчи, прво Мирић који ће на Маракани остати по слову уговора наредне три године, а након њега и тамнопути нападач који би требало у Београду да се задржи једну сезону више.

„Пресрећан сам што сам коначно дошао у овако велики клуб. Постојала је могућност и летос да пређем у Звезду, али се то нажалост није догодило. Иза себе имам и четири наступа за А репрезентацију и верујем да ћу квалитетним играма у клубу поново завредети позив селектора. Носити дрес најтрофејнијег клуба у Србији није нимало лако, али чврсто верујем у себе и своје квалитете, уосталом да није тако, не бих ни долазио“, рекао је у свом обраћању представницима медија Мирић и још додао да се нада брзом освајању неког од трофеја са новим клубом.

И Асамоа Натанијел очекује много успеха у нашем клубу, презадовољан је до сада виђеним, захвалан свима у клубу што се већ после 10-ак дана осећа као код куће и поручује навијачима, да ће се на сваком тренингу и утакмици трудити да их обрадује.

„Захвалан сам Богу на шанси која ми се указала, а Црвеној звезди на поверењу које ми је указала. Пре доласка, путем интернета сам се уверио у величину клуба, знам да је ово највећи клуб у Србији, да иза себе има френетичну армију навијача, у шта сам се већ уверио током неколико припремних утакмица у Црној Гори“, изјавио је бивши играч Асанте Котоко који ће на дресу носити број 77, док се бивши играч суботичког Спартака определио за 27.

Обојица ће са остатком екипе одрадити данашњи тренинг, а већ сутра очекује их селидба у Турску, где ће Црвена звезда обавити други део припрема пред почетак пролећног дела полусезоне.

Повезане вести

11 comments

MILAN KG феб 1, 2012 at 18:10

jos kad bih doveli iskusnog stopera bilo bi ekstra sto se kostica iz radnickog tice on nije igrac za zvezdu nije nista posebno odigrao 5 dobrih utakmica i odmah ga mediji sele u zvezdu decko je prosek prepotentan je u kragujevcu mu dizu cenu kao fora hoce ga porto,dinamo moskva, benfika… takodje mnogo voli da sika.

Reply
Ultras феб 1, 2012 at 17:27

Bucko izmuljaj nam jos Kostica iz Radnickog ajde znamo mi da ti to mozes 🙂

Reply
Драган феб 1, 2012 at 17:42

Да није превише 🙂

Reply
Ognjen феб 1, 2012 at 16:08

Buckooooo legendo 🙂 Odradio si ekstra posao u prelaznom roku 🙂

Reply
nscz феб 1, 2012 at 15:41

„Zahvalan sam Bogu na šansi koja mi se ukazala, a Crvenoj zvezdi na poverenju koje mi je ukazala“ e ova recenica mi se svidja i to je dokaz da ovaj momak cvrsto stoji na zemlji i da je svestan svojih mogusnosti i u kakav klub dolazi….

Reply
ds феб 1, 2012 at 14:36

Admine da li danas igraju rukometasi sa vosom i u koliko sati igraju ? Molim odg???

Reply
mister феб 1, 2012 at 14:59

na ovom sajtu piše da igraju danas u 19h i 30min.
http://www.srbijasport.net/tak/924

Reply
Драган феб 1, 2012 at 17:55

Играју данас али не знам у које време.. да сам видео поруку раније могао сам проверити..

Reply
ds 89 феб 1, 2012 at 14:06

tek ces videti 4 marta sta su navijaci… 🙂 sa srecom momci i zelim vam puno golova… 😉

Reply
gane феб 1, 2012 at 14:01 Reply
Srdjan феб 1, 2012 at 13:51

Sa srecom momci, nadam se da cete sto prije objaviti vesti o Jankovicu i to pozitivne i vidu ugovora!

Reply

Leave a Comment