Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеТрансфериФудбал

Као гром из ведра неба – Канга поново у црвено-белом

Као гром из ведра неба данас се појавила вест да се Гелор Канга након две и по године враћа на стадион „Рајко Митић“ и поново ће својим луцидним потезима дизати звездашку јавност на ноге. Од момента када је Габонац напустио редове прашке Спарте потајно је тињала нада да до овога може и доћи, али сви смо били свесни да финансијски наш клуб не може парирати уноснијим понудама из Турске. На крају је Канга ипак одлучио да испред новца, мада ће лепо зарадити и у нашем клубу, стави спортски аспект и покуша да исправи све оно што се догодило у дуелу са бугарским Лудогоретсом и овога пута у црвено-белом дресу коначно заигра у групној фази Лиге шампиона.

Према информацијама којима располажемо Канга би требао у петак 31. јула да допутује у Београд из Париза и парафира уговор по којем би зарађивао 600.000 евра годишње, док ће само за потпис уговора инкасирати 300.000 европских новчаница. Уколико Црвена звезда освоји домаћи шампионат и национални куп као награду инкасираће још 100.000 евра, а у случају пласмана у групну фазу једног од два Евро такмичења Канга ће бити богатији за још 200.000 евра. Самим тим јасно је да омалени Габонац може инкасирати 1.200.000 евра на годишњем нивоу.

Гелор Канга је рођен 1. септембра 1990. године у граду Ојему на северу Габона. Професионалну каријеру започео је у екипи Мангаспорта, а у домовини је још носио дресеве екипа Мисиле и Моунана. Године 2013. долази у Европу и постаје члан руског Ростова за који је наступао три и по године пре него што је први пут обукао дрес нашег клуба. Фербуара 2018. сели се у Праг и постаје члан Спарте за коју је наступао до овог лета.

У дресу Црвене звезде Канга је забележио 59 наступа и био стрелац 13 погодака. Од 2012. је члан најбоље селекције Габона за коју је забележио 39 наступа уз два постигнута поготка.
https://youtu.be/PBqN4_-bkjE

Повезане вести

1 comment

ZIKI јул 28, 2020 at 21:26

Одлично појачање и када формално потпише.Надам се да потајно преговарају да доведу неког од тројице играча(Крунића,Ђуричића и Лазовића)јер биће сезона дуга.Ни у сну не продавати Родића(сад је ухватио праву форму и санирао повреду).За Гаврића и Радуловића одбити све понуде и покушати вратити Крстичића ако жели да де врати

Reply

Leave a Comment