Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Црвена звезда – Литекс 2:1

Терен хотела „Калиста“
Судија: Пјасецки (Пољска)

Црвена звезда: Бајковић, Микић, Тошић, Максимовић, Младеновић, Мијаиловић, Лазовић, Димитријевић, Каду, Перовић, Борха.

Литекс: Пиргов, Тодоров, Иванов, Вајуши, Бодуров, Попов, Миловановић, Жос, Итуа, Божиков, Миланов.

У данашњем мечу против бугарске екипе Литекс, фудбалери Црвене звезде покушаће да забележе први тријумф на припремама у Анталији. Претходна два меча, са Винтертуром и Жилином, завршена су мирољубиво 1:1, али због више среће на пенал рулету, Словаци су отишли у финале локалног турнира, а изабраници Роберта Просинечког играће у мечу за треће место. Тим који ће наступити на данашњем мечу претрпео је неколико измена угалавном у везном реду, и шансу да заиграју од почетка добили су Димитријевић, Перовић и Борха који ће данас бити наш најистуренији играч.
Дуел бугарског и српског клуба поред борбе на терену, обележиће и дуел двојице пријатеља и некада врхунских фудбалера, а сада тренера две екипе. Христа Стоичкова са једне и нашег Роберта Просинечког са друге стране, који су иначе у играчким данима заједно бранили боје шпанске Барселоне. Обојица су познати као рођени победници са наглашеним победничким менталитетом, тако да је пријатељско дружење и евоцирање успомена из Каталоније заказано за после утакмице.

На самом почетку меча видела се обострана жеља за тријумфом, наши играчи су имали већи посед лопте, и први покушај имао је Лазовић у осмом минуту када је шутем са ивице шеснаестерца после акције са Микићем по десној страни, лопта завршила изнад пречке бугарског гола. Исти играч запретио је ударцем и у 20. минуту, али је такође био непрецизан. Са друге стране Литекс је у првој четвртини сусрета извео два прекида, међутим после њих није било опасности по Бајковића. Искусна и тврда бугарска екипа на моменте и грубом игром на средини терена не дозвољава нашем тиму да конкретизује очигледну теренску надмоћ. На истеку 30. минута имали смо два слободна ударца, први са леве стране који је извео Лазовић, лопта се одбила од живог зида до Борхе, који је такође оборен. Колумбијац је брзо реаговао, извео прекид, разменио пас са Микићем који се одлучио на шут, али није био прецизан.

Коначно у 35. минуту стижемо до заслуженог вођства. Извели су црвено-бели брзу контру по десној страни где су комбиновали свеприсутни Лазовић и Каду, Бразилац је протурио лопту у простор до Борхе, који је прво покушао да је проследи на другу стативу. У тој намери спречили су га дефанзивци Литекса, међутим, наш нападач се није предавао, поново је дошао у посед лопте, ушао у казнени простор искоса са десне стране и ударцем испод голмана Пиргова са неких десетак метара материјализовао надмоћ српског клуба. И онда две судијске одлуке на нашу штету, не само да нам нису дозволиле да дуплирамо предност, досудивши непостојећи офсајд Микића који се додавао из другог плана и избијао сам пред гол противника, већ су неколико тренутака касније уобичајено обострано повлачење за дрес током прекида, окарактерисали као фаул Младеновића за најстрожу казну. Сигуран реализатор био је Тодоров, после чијег шута са беле тачке је судија Пјасецки означио крај првог дела игре.

У наставку је виђена иста слика, доминација кроз посед лопте нашег тима, али без конкретног резултата. Прилику да покаже да има исти критеријум, пропустио је пољски судија, када је после повлачења Мирића за руку у шеснаестерцу Литекса, само одмахнуо руком и показао да се игра настави. Тренер Просинечки извршио је четири измене, ушли су Стојковић, Петковић, Мирић и Милуновић.

Стално инсистирање Просинечког на померање наших линија тима према голу Бугара уродило је плодом у 67. минуту. Појурили су Милуновић и Мирић према голману Литекса, овај је испуцао помало неспретно, погодио Милуновића од кога се лопта одбила у гол. Тако је Лука, коме је ово тек други меч за црвено-беле постигао свој првенац за Црвену звезду. Имао је исти играч два минута пре постигнутог поготка бољу прилику, али је после снажног шута Борхе, Пиргов одлично одбранио, на одбитак је натрчао Милуновић, али још једном чудесном одбраном, Бугарин спашава свој гол.

У међувремену извршене су још четири измене у нашем тиму, ушли су Асамоа, Јанковић, Ђуричковић и Крнета. Треба напоменути да су и наши ривали прво преко Јанева, а затим и Танова у 63. минуту могли до гола, али је шут првог одбранио Бајковић, да би у наставку акције пречка била наш савезник. У игру у 73. минуту улазе Лука Миливојевић и Урош Ћосић, тако да је на терену из стартне поставе свих 90 минута остао само Бајковић. Како се меч ближио крају Литекс је све више покушавао да угрози наш гол и избегне пораз, али без учинка. Лако су наши играчи отклањали сваку опасност, и мирно привели утакмицу крају.

Био је ово први тријумф Црвене звезде на припремама у Анталији. Опет је Роби дао шансу великом броју играча, и тренутно нико од њих не може са сигурношћу да каже да је изборио место у стартној постави. Видан је напредак у скоро свим сегментима игре, и верујемо да ће се до почетка пролећног дела сезоне сложити све коцкице. Црвена звезда – Литекс 2:1.

Повезане вести

35 comments

Vladan феб 7, 2012 at 23:35

Bravoo Zvezdoo

Reply
veliki pravi Zvezdas феб 7, 2012 at 22:30

Zelimo u napadu Crvene Zvezde da budu Ozegovic i Asamoa ,najbolji sastav Crvene Zvezde je po meni Kirovski ,afrikanac neki na desnog beka ,Danijel Mihajlovic ,Maksimovic ,Mladenovic ,Milivojevic ,Lazovic ,Paseko ,Nikon el mestro Jeftic ,Ozegovic i Asamoa valjalo bi Robi ovakav sastav da napravis uz prodaju Mikica ,Kadua ,Vilotica i Dimitrijevica zato upravo Crvene Zvezde dovedite desnog beka afrikanca nekog koji umije da centrira brz je zatvara sve ne furi svugdje po odbrani Crvene Zvezde ,valjalo bi upravo Crvene Zvezde da dovedes Nikona el maestra Jeftica jer je on dobar igrac i bio bi to pravi potez uprave Crvene Zvezde ,usput Robi trebalo bi da trazis da se vrati u Brazil Borha ili ti idi iz Crvene Zvezde Robi inace ce brzo izbori u Crvenoj Zvezdi pa cemo vidjet ko zasluzuje da bude trener Crvene Zvezde

Reply
Jovan Kontić V.B. феб 7, 2012 at 23:02

Vidim igrao se menadžer i to dosta… :))

Reply
Aleksandar феб 7, 2012 at 22:08

Ako ga prodaju osecam da ce biti svasta… Ne daj boze…

Reply
damjan 94 феб 7, 2012 at 21:57

http://www.mozzartsport.com/vesti/12236/neverovatno–filip-jankovic-prodat-romi-za-tri-miliona-evra-/

ljudi pa da l’ je ovo istina…mozzart je skoro uvijek tačan……ee..pa ne vjerujem …kakvi mafijaši u našem fudbalu…

Reply
UPRAVA NAPOLJE феб 7, 2012 at 22:19

A kakvi su tek u nasoj upravi….

Reply
miki1991 феб 7, 2012 at 21:33

perovic(paseko), asamoa(kasalica), lazovic
dimitrijevic(milunovic), evandro(milivojevic), miric(jankovic)
mladenovic(petkovic), tosic, maksimovic(cosic), mikic (stojkovic)
Bajkovic(kirovski)

Reply
Igor феб 7, 2012 at 21:23

Sta ce nam silna pojacanja kada ce nam opet igrati Dimitrijevic, Kadu i Borha??? Zasto je Robi insistirao da dodje Kasalica, zasto smo doveli Asamou kada ce Borha igrati SVAKU utakmicu.
Interesantna je stvar da iako Robi voli da rotira igrace, samo Borha je odigrao SVAKU utakmicu prosle polusezone. Isto ce biti i sada. A Ozegovic, Kasalica, Asamoa ce da greju klupe, a pozajmljeni igrac ce da igra.

Reply
MaX феб 7, 2012 at 21:34

Ma lazu bre, Ne verujem Mozzartu nista !!!!!!! Jos je Fici Siptar menadzer, jooj majko Srbijooo !!!!

Reply
aleksandar kš феб 7, 2012 at 21:35

ma kakva laž,u ovoj zemlji je laž kad ti neko obeća nešto lepo,a kad je nešto loše u pitanju to je sigurno istina,glodari će za onog malog da uzmu 20000000,a mi za supertalenta 3,to je domaćinsko poslovanje našeg kluba,muka mi je više!!!

Reply
Igor феб 7, 2012 at 21:55

Mozzart je jedini koji ne ponizava Zvezdu, i koji uglavnom pise ISTINU, za razliku od sportala, ruznala itd… Tako da me brine bas to sto je to mozzart objavio.

Reply
Milan феб 7, 2012 at 22:31

Овај Даријан сто пише за моцарт је једини прави новинар који прати нашу Звезду и који реално сагледава ситуацију,тако да…

Reply
DS 1989 феб 7, 2012 at 20:43

Nisam očekivao ovoliko pozitivnih komentara posle ovog rezultata! Mislio sam da će opet biti pljuvanja. Ali… napredujemo! FKCZ

Reply
Saša феб 7, 2012 at 20:30

Odličan rezultat protiv Bugarskog šampiona,još bez tri sigurna startera.

Reply
micho9 феб 7, 2012 at 20:50

Koja su to 3 sigurna startera da i mi ostali znamo.

Reply
Saša феб 7, 2012 at 21:09

Evandro,Pašeko i Kasalica.

Reply
micho9 феб 7, 2012 at 21:39

Nisam siguran, ali možda. Pašeko će teško igrati lijevo prije Perovića i Milunovića. A mislim da ni Kasalica neće biti prvi špic. najbliži prvoj postavi je Milivojević, ako ga Robi mogne ukombinovati na sredini sa Evandrom.

Reply
Saša феб 7, 2012 at 22:21

Kasalica je jedini pravi centralni napadač,pašeko je levi ofanzivni vezni a Evandro desni,centralni(def)vezni Luka,a Laza i Perović na krila.Ne treba izmišljati pozicije,svaki igrač treba da igra ono što najbolje zna.

ja феб 7, 2012 at 21:43

pazi milivojevic je jedini siguran a ova trojica ce biti u rotaciji posto ce borha opet imati prednost a i perovic

Reply
micho9 феб 7, 2012 at 21:51

Ma biće tu dosta rotacije,a mislim da ni Evandro nije siguran. Čak će i Lazović igrati u vezi, a desno mogu i Mirić i Vešović. U napadu je tu i Asamoa. Zaboravih Dimitrijevića. sad bar Robi ima igrače. Mislim da će odbrana biti ova od danas, a vezni red i napad niko nije siguran osim Lazovića.

realno od delije феб 7, 2012 at 23:45

od ove dvojice ce samo evandro igrati,cak mozda ni on…ovako ce se igrati
bajkovic-tosic maksimovic-mikic petkovic—-milivojevic -evandro -cava-lazovic-perovic-borja..nevolim ni ja ovo al ovo je realnost,robi nece izbaciti borju,a rekao je da ce biti napadac,micko ce se rotirati sa milivojevicem ,stim kad micko bude igro luka ce na ofanzivnog veznog,lazovic ce takodje na ofanz. veznog kad miric bude igro krilo..tu ce uzskakati povremeno asamoa,kasalica,milunovic,vesovic,mladenovic cosic jankovic..a ozegovic ,j ,djurickovic ,krneta,mihajlovic,vesic,kirovski,dmitrovic, vidit nece terena..nazalost!

Reply
realno od delije феб 7, 2012 at 23:48

da igrace i paseko povremeno…

miocho9 феб 8, 2012 at 13:30

Pa tako nešto i ja mislim. Samo što bih ja volio da Mladenović ima prednost na levom beku, što će možda i biti, ali će derbije vjerovatno igrati Petković zbog iskustva.

Gagi феб 7, 2012 at 19:45

Jos jedna pobeda i…………..rano je za pesmu, ali na dobrom smo putu. Jos da pocistimo Partizan ali ne kao sto komunalac cisti sneg Kladovskim ulicama, samo napred Robi

Reply
Zile PitBull феб 7, 2012 at 19:14

Jedan je Bajko Macka!!!! 😉

Reply
fiste феб 7, 2012 at 19:07

Jel znate ko je jos usao u igru,osim Milunovica?

Reply
Raka Delija феб 7, 2012 at 18:52

Kraj 2:1 za nas.

Reply
Raka Delija феб 7, 2012 at 18:32

2:1 LUKA MILUNOVIĆ

Притисак наших играча је уродио плодом. Голман Литекса је под притиском покушао да имитира Бајковића али један је Бајко мачка. Литексов голман је покушао да испуца лопту али спретнији је био Лука Милуновић који је постигао први гол за Црвену звезду. Надамо се да ће их бити барем још 100

Reply
caruga феб 7, 2012 at 18:32

2~1 za nas!!!!

Reply
caruga феб 7, 2012 at 18:31

2 ~1 za nas

Reply
Milos феб 7, 2012 at 18:31

alo dajte link hitno

Reply
Zdravko феб 7, 2012 at 19:18

Idi spavaj dalje.

Reply
Delija Vracar феб 7, 2012 at 18:25

Molim vas dajte mi link….:D

Reply
rossonero7 феб 7, 2012 at 18:15

link brzo? molim vas

Reply

Leave a Comment