Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуНајновијеТрансфериФудбал

Ролфес: „Драго остаје“

Баш није имала Црвена звезда среће у финишу јесење полусезоне. Аустријски репрезентативац Александар Драговић је велика жеља спортског сектора црвено-белих, али је он подигао форму пред почетак прелазног рока.

Са формом се подигла и цена 29-годишњег штопера. За месец дана је дошло до преокрета. План је био да Звезда купи Драговића за неколико стотина хиљада евра, што је одговарало и Бајер Леверкузену, који није озбиљно рачунао на њега.

Међутим, сплет околности је био такав да је Драговић средином новембра добио нову прилику у тиму “фармацеута”, а њу је савршено искористио. Постигао је чак и два гола, по један против Арминије и Нице, а добрим играма се изборио за стартну поставу на последња четири меча.

У уторак је спортски директор Бајера Симон Ролфес, некадашњи репрезентативац Немачке, јасно поручуо да нема ништа од Драговићевог трансфера у Црвену звезду.

– „Драго остаје, игра јако добро и веома је одлучан. Када сам рекао да нам треба сваки играч којег имамо на располагању, мислио сам и на њега“ – казао је Ролфес за Билд.

У том тексту се наводи да ће Црвена звезда морати да потражи другог дефанзивца. Аустријски репрезентативац је иначе велики навијач најтрофејнијег српског тима, што никада није крио. Међутим, не пита се он за трансфер, већ само челници тима из Леверкузена.

Драговић је уговором везан за Бајер до лета 2021. године. Њега је немачки клуб платио Динаму из Кијева 2016 чак 21.000.000 евра, тако да ће после добрих његових утакмица у континуитету сигурно покушати да врати што већи износ уложеног новца. Тренутна Драговићева тржишна вредност према процени специјализованог сајта Трансфермаркт.де је 5.200.000 евра.

Јасно, то је новац који Звезда нема на располагању. На стадиону “Рајко Митић” су се надали да би Леверкузен евентуално могао да им позајми искусног штопера који је током каријере играо за Аустрију из Беча, Базел и Лестер. Ипак, сада је минимална вероватноћа да би челници “фармацеута” прихватили тако нешто, осим уколико у јануару не купе другог дефанзивца.

(извор: maxbetsport.rs)
https://www.maxbetsport.rs/jasna-poruka-sportskog-direktora-bajera-dragovic-ne-ide-u-zvezdu-251112/?fbclid=IwAR3GMs-ZfSLD7uPdRk68JEY42xZ7icI22PfDIqLBKjxHpgAO38vGrHcfPmo

Повезане вести

Leave a Comment