Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуНајновијеТрансфериФудбал

Боаћи на мети клуба из Чемпионшипа

Фудбалер из Гане, Ричмонд Боаћи, постао је 1. јануара званично слободан агент, пошто му је истекао уговор са Црвеном звездом.

Нападач тражи нови клуб, а могуће је да ће брзо да га пронађе. Како пишу енглески медији, постоји могућност да се Боаћи пресели на Британско острво.

Члан Чемпионшипа, другог ранга такмичења у Енглеској, Шефилд венздеј, тражи појачања за наставак сезоне. Ефикасност је проблем, па је неопходно да дође макар један нападач.

Шефилд је постигао само 15 голова из 23 утакмице ове сезоне и уз Дерби каунти има најлошији напад лиге. Портал ТхеСтар.цо.ук преноси да је доскорашњи шпиц Звезде један од кандидата за “деветку” Венздеја. Боаћи је за Београђане одиграо 104 утакмице и постигао 60 голова, а током каријере је наступао још за Ђијангсу, Латину, Аталанту, Роду, Јувентус, Сасуоло и Ђенову.

“Сове” имају ограничен буџет, па зато траже појачања међу играчима без уговора. Поред Боаћија, интересантан им је и Умар Нијасе, некадашњи центарфор Евертона, који је без клуба од лета.

Стрелац 12 голова на 65 мечева у Премијер лиги је можда поузданија опција за Шефилд венздеј, само због тога што је Нијасе навикнут на енглески фудбал. Међутим, Боаћи је одиграо већи број мечева током јесени и брже би ушао у оптималну форму да помогне екипи да избори опстанак.

Нема пуно времена за калкулације, пошто се Чемпионшип игра без зимске паузе, али свакако ће “сове” прво да ангажују новог тренера, па тек онда ће да јуре појачања у консултацији са њим.

Због лоших резултата пре неколико дана је отпуштен Тони Пјулис и сада се тражи замена за Велшанина.

(извор/фото: maxbetsport.rs)
https://www.maxbetsport.rs/bivsi-napadac-zvezde-privlaci-paznju-boaci-nastavlja-karijeru-u-engleskoj-256431/?fbclid=IwAR1URR7vAEnF0VqazaHdsIVal7SYs4ynZgzBT9h8dUN6VvhryILd8O5MPE0

Повезане вести

Leave a Comment