Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Велики јубилеј Милоша Дегенека – 100. утакмица у црвено-белом дресу

Фудбалери Црвене звезде у оквиру шеснаестине финала УЕФА Лиге Европе на стадиону „Рајко Митић“ угостили су екипу италијанског Милана. Након велике борбе у мечу који је показао сву лепоту фудбалске игре, сусрет је окончан праведним ремијем 2:2, па и поред чињенице да остварени резултат већу шансу за пласман у нарену европску рунду даје тренутно другопласираној екипи „Серија А“, црвено-бели морају бити задовољни, јер сложиће се сви, ако момци и у Милану за недељу дан понове овакву игру уз смањење грешака којих је синоћ било, могу да се надају и прворазредној сензацији.

Четврти међусобни сусрет црвено-белих и црвено-црних који је одигран на нашем највећем стадиону остаће свакако у лепом сећању и једном од најстандарднијих фудбалера нашег тима. Наиме, аустралијски репрезентативац Милош Дегенек синоћ је по јубиларни 100. пут понео дрес омиљених боја у званичном сусрету чиме се свакако уписао у историју клуба.

Милош Дегенек рођен је 28. априла 1994. године у Книну престоници Републике Српке Крајине. Услед ратних збивања са породицом се 1995. године сели у Београд, а затим 2000. године одлази у Сиднеј. У Аустралији почиње да се бави фудбалом у екипи Бониринг Вајт Иглс, као и у екипи АИС, екипи аустралијске федерације у којој су стасавали фудбалски таленти. Са навршених 18 година враћа се у Европу и облачи дрес немачког Штутгарта, а од 2015. до 2017. године наступао је за Минхен 1860. Након одисеје у Немачкој сели се у јапанску Јокохаму Маринос из које је лета 2018. године стигао на београдску „Маракану“. Дебитантски наступ у црвено-белом дресу забележио је 17. јула 2018. године у другој утакмици 1. кола квалификација за УЕФА Лигу шампиона против летонског Спартакс Јурмале (2:0).У јануару 2019. године сели се у саудијски Ал-Хилал из Ријада из којег се након шест месеци поново вратио на стадион „Рајко Митић.

У претходних 100 мечева у дресу Црвене звезде постигао је три поготка, а посебно у сећању остаје дуел у реванш мечу плеј-офа за УЕФА Лигу шампиона против аустријског Салцбурга када је са две асистенције Ел Фарду Бену обезбедио нашем клубу пласман у групну фазу елитног европског такмичења.

Дегенек је стандардни аустралијски репрезентативац. Дрес „кенгура“ облачио је 28 пута и био стрелац једног поготка, а наступао је и на Светском првенству у Русији 2018. године.

Треба нагласити да је Милош Дегенек десети страни фудбалер у историји нашег клуба који је ушао у Звездин клуб 100. Пре њега то су учинили Миленко Аћимовић /Словенија/ (138), Митко Стојковски /БЈР Македонија/ (128), Ел Фарду Бен /Коморска острва/ (113), Марко Вешовић /Црна Гора/ (109), Миодраг Белодедић /Румунија/ (108), Мичел Доналд /Холандија/ (107), Ричмонд Боаћи /Гана/ (104), Мендеш Каду /Бразил/ (104) и Демијан Ле Талек /Француска/ (104).

Портал „mojacrvenazvezda.net“ честита Дегенеку на великом и значајном јубилеју.

Повезане вести

Leave a Comment