Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Борјан Звездин рекордер

Меч против Милана на стадиону ,,Рајко Митић“ био је 51. у европским такмичењима за нашег капитена Милана Борјана. Та утакмица подигла га је на сам врх листе континенталних наступа у црвено-белом дресу, јер је тиме престигао дојучерашњег рекордера Владимира Петровића Пижона.

Много пута је констатовано да је Милан Борјан Звездин најбољи голман у овом веку, што он, константно, из утакмице у утакмицу доказује. Капитен нашег тима срушио је рекорд који је на снази већ четири деценије, а који је претходно поставио Владимир Петровић Пижон. У утакмици са Слованом из Либереца је изједначен, а Борјан га је сада и оборио.

Поносан сам што сам део Звездине историје. Учинићу све да наставимо да је пишемо и наредних сезона – рекао је Звездин рекордер и капитен Милан Борјан.

Чињеница је да Борјан није пропустио ниједну европску утакмицу од када је дошао у Црвену звезду, још давне 2017. године. Од самог старта заузео је место у првој постави и постао миљеник Звездиних навијача. Одиграо је више од 160 утакмица у свим такмичењима, а наступао је укупно 51. пут у Европи, чиме је успео да сруши рекорд који је дуго био недодирљив.

ЗВЕЗДИНИ ЕВРОПСКИ РЕКОРДЕРИ:

1. Милан Борјан 51

2. Владимир Петровић 50

3. Душан Савић 41

4. Јован Аћимовић 39

5. Зоран Филиповић, Михаљ Кери, Милош Шестић 35

The post Борјан Звездин рекордер appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment