Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Иза југа Маракане – Млађи кадети спремни за искорак

Ученици Срђана Бугарског који наступају за селекцију млађих кадета Црвене звезде, наставили су такмичење у лиги и у пролећном делу сезоне забележили победу и реми.

Ако гледамо са аспекта резултата, четири бода из два кола су разочаравајућа, али ако узмемо у обзир да смо у просеку најмлађи у лиги и физички најинфериорнији, као и да против Звезде сви дају свој максимум, онда су четири бода, можда, реалност. Није лако играти против Бродарца у гостима, јер су били веома мотивисани, пружили сјајан отпор и деловали изнад својих могућности. Било је изузетно тешко да сачувамо резултат и предност са полувремена, што на крају нисмо ни успели – рекао је Бугарски.

Током зимског прелазног рока дошло је до великих промена у тиму, а екипу су појачали Лазар Мајсторовић (Чукарички), Лука Милошевић (БСК Борча), Матија Бајагић (Бродарац) и двојац из наше пионирске селекције Никола Гачић и Теодор Илић.

– Највећа разлика у односу на први део сезоне јесте што смо играчки кадар свели на 17 фудбалера и што сада још већу пазњу можемо да пружимо сваком појединцу. На тај начин још дубље и темељније анализирамо све тренажне и такмичарске активности, обазиремо се на још висе детаља и лакше их исправљамо, коригујемо и унапређујемо.

О томе колико су изабраници Срђана Бугарског напредовали у свим фудбалским сегментима говори податак да су недавно тројица фудбалера, који наступају под његовом командом, потписали професионални уговор са нашим клубом. То су Коста Недељковић, Новак Гојков и Андреј Шкобаљ (пребачен у кадете Графичара).

Потписом професионалног уговора, показало се да поред мене као тренера и клуб рачуна озбиљно на њих. Да имају потенцијал је лчигледно, али пред њима је јос много више рада и одрицања него до сада. У овој екипи има још играча који у перспективи могу да потпишу уговор, али сами морају да преданим радом напредују још више – закључио је Бугарски.

Пулени Срђана Бугарског тренутно заузимају трећу позицију на табели са 42 освојена бода. У прва два кола, од почетка пролећног дела сезоне, су савладали ФК 011 резултатом 4:0, а голове су постигли Теодор Илић (2), Дарис Каришик и Радован Ракић, док су у другој утакмици ремизирали против Бродарца (2:2), а голове на овој утакмици су постигли Коста Недељковић и Дарис Каришик.

The post Иза југа Маракане – Млађи кадети спремни за искорак appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment