Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКонференције за медијеКошаркаНајновије

Радоњић: „Осетила се енергија која је била потребна. Симанић више није са нама“

Кошаркаши Црвене звезде мтс остварили су тријумф у оквиру 29. кола Евролиге против руског Химкија у дворани „Александар Николић“. Много важнија од самог тријумфа је чињеница да овом победом црвено-бели добијају подстрек за наставак сезоне, а добро се зна да ће наредни период бити изузетно тежак пошто ће сваки наредни сусрет одлучивати о позицијама пред плеј-оф регионалне АБА лиге.

Након сусрета тренер Дејан Радоњић је изјавио:

– „Лоше смо играли у првој четвртини, али смо после успели да се подигнемо. У наставку смо постигли велики број поена и успели да остваримо победу која ће бити значајна као припрема за наредну утакмицу. Друго полувреме је нападачки било сјајно. Не само што смо победили, већ је било добрих елемената током треће и четврте деонице. Урадили смо оно шта смо могли…“, скромно је завршио мисао Радоњић.

Ипак, Црвена звезда је одиграла шутерски најбољу утакмицу откако игра Евролигу, бар у процентуалном смислу, иако је по учинку остала на једном хицу за три поена мање од клупског рекорда постављеног против Реала у Мадриду за време Душана Алимпијевића.

– „Осетила се енергија која је била потребна да би се дошло до победе, добили смо много од играча са већом свежином. Улазак једног броја играча постепено у рад и читав систем је био јако важан. Не треба да заборавимо да поједини играчи нису имали кратку паузу, тако да покушавамо да се пронађемо и кроз мали број тренинга дођемо до праве форме, индивидуалне и тимске. Распоред нам је јако тежак, имамо важне утакмице у АБА лиги, а и у Евролиги желимо да држимо ниво.“

На крају Радоњић је потврдио да Бориша Симанић није више кошаркаш Црвене звезде…

– „Он није више с нама.“

Повезане вести

Leave a Comment