Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Катаи и Иванић савршен тандем

Црвена звезда је остварила нову победу у домаћем првенству убедљиво савладавши Младост из Лучана на стадиону „Рајко Митић“, резултатом 4:1. Шефа стручног штаба Дејана Станковића поред рутинске победе, може да радује учинак Александра Катаија и Мирка Иванића, који су се поред својих препознатљивих асистенција, дриблинга истакли и по другим статистичким параметрима.

Према подацима платформе ИнСтат, њих двојица су фудбалери са највећим индексом на мечу против Младости, па је Катаи остварио учинак од 354, а Иванић од 317. Црвена звезда је у дуелу са Лучанцима чак 44 пута дејствовала по левој страни, а то је део терена на ком је поменути двојац највише деловао. Од тога укупно седам акција је завршено са директним покушајима на гол гостујућег тима. Катаи је опробао свој веома прецизан ударац у три наврата, а Иванић је шутирао четири пута према голу тима из Лучана. Звездина двојица креативаца међусобно су се упослили 11 пута и на тај начин представљали највећу претњу одбрани Младости.

Када говоримо о индивидуалном учинку, Катаи је био двоструки асистент на мечу. Прво је извео феноменалан центаршут из корнера након кога је Милан Павков постигао трећи гол за наш тим на овом мечу, а затим у другом полувремену Звездин „Магико“ је предриблао двојицу противничких фудбалера и несебично асистирао Вељку Николићу. Од 13 покушаја дриблинга над дефанзивцима Младости, момак рођен у Србобрану, био је успешан осам пута што износи 62 посто. Учествовао је у 13 акција нашег тима у противничком шеснаестерцу, а имао је и два од два кључна додавања што је максималан учинак. У 50 наврата је успешно примио лопту када је била упућена према њему од стране саиграча. Такође и у дефанзивним задацима Звездина „десетка“ је била пођеднако добра. Катаи је имао чак две одузете лопте на противничкој половини, као и два од четири освојена ваздушна дуела против високих штопера Младости на овом мечу.

Мирко Иванић, фудбалер рођен у Бачком Јарку, је од 11 покушаја дриблинга био успешан осам пута што износи 73 посто. Такође, као и Катаи, имао је наш везни фудбалер на овом мечу два од два кључна додавања. Звездин брзоноги првотимац имао је 44 од 59 прецизних додавања што износи 75 посто, од тога 24 тачних пасова у последњој трећини терена, а 69 пута је успешно прихватио лопту када је била упућена ка њему. Да фудбалери Младости нису могли да нађу решење и зауставе нашег везног фудбалера говори податак да је био фаулиран три пута. Оно што може да радује тренера Станковића јесте да се Иванић пођеднако посветио дефанзивним задацима. Освојио је чак пет од шест дефанзивних дуела што износи невероватних 83 посто, а био је и успешан са пет од шест добијених ваздушних „двобоја“ против дефанзивних фудбалера Младости што је феноменалних 80 процената.

Колико су Катаи и Иванић добар тандем сведочи податак да су од почетка сезоне, када је реч о домаћем шампионату, укупно постигли 22 гола и прибележили 16 асистенција.

The post Катаи и Иванић савршен тандем appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment