Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Борјан – капитен од поверења

Црвена звезда је савладала вечитог ривала у 164. дербију са 1:0, а један од најистакнутијих појединаца на терену био је чувар мреже црвено-белих – капитен Милан Борјан.

Звездин голман је, према статистичкој платформи ИнСтат, био један од најбољих актера у дерби сусрету, што потврђује индекс успешности 325. Задња линија нашег тима је функционисала одлично на овом мечу, а капитен Црвене звезде је још једном био сјајан на голу. Није дозволио Борјан да се мрежа екипе Дејана Станковића затресе на овом сусрету, а посебно се истакао са две „супер“ одбране, којима је спречио госте да постигну погодак.

Ривал нашег тима није успевао озбиљније да угрози дефанзивну линију црвено-белих, међутим у неколико наврата противник је ипак запретио, али је капитен Црвене звезде интервенцијама уливао поверење свима који су посматрали меч. Интересантни подаци који сведоче у прилог томе јесу да је Звездин чувар мреже сва три пута одбранио ударце који су ишли у оквир гола, као и да је имао четири успешна истрчавања. Одлично је капитен Црвене звезде „читао“ игру противника, а управо то потврђује податак да је шест пута пресекао напад ривала, уз то је и одузео два пута лопту гостима. Доминирао је Борјан на земљи, али је и у ваздуху био сјајан, јер је имао два успешна скока на мечу.

Што се тиче успешности додавања, чувар мреже екипе Дејана Станковића је био одличан када је реч о прецизности у пас игри, јер је на утакмици против вечитог ривала имао одличних 79 процената тачних додавања, а од тога чак 16 од 18 прецизних пасова на раздаљини преко 40 метара. У сегменту игре „ногом“ Звездин голман се одлично показао, имао је одличан проценат успешности додавања после досуђеног прекида, чак 90 посто. Поред тога, девет пута је упутио дуго додавање ногом из отворене игре.

Још једном је наш чувар мреже пружио одличну партију у црвено-белом дресу и показао да заслужује апсолутно поверење свих у клубу, као и навијача Црвене звезде, а колико је важан „шраф“ у тиму Дејана Станковића говори податак да је Борјан 39 пута разменио лопту са саиграчима, као и да је у 44 наврата учествовао у нападу Црвене звезде.

Капитен нашег тима брани одлично у свим такмичењима у којима наступају црвено-бели, а партијом против вечитог ривала наставио је са одличним играма у домаћем шампионату. Борјан је забележио 27 наступа у Суперлиги Србије, а чак 16 пута је остао несавладан међу стативама.

 

Повезане вести

Leave a Comment