Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКонференције за медијеКошаркаНајновијеРегионална лига

Добрић: „Ово су тимске победе, следи нови изазов“

Кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су у уторак увече у Београду Будућност Воли резултатом 85:79 и на тај начин сачували предност домаћег терена и повели са 2:0 у финалној серији плеј офа АБА лиге јтд.

Једна од најдраматичнијих утакмица које су одигране у регионалном такмичењу у последњих неколико сезона донела је сличан резултат као и у уводном мечу серије, али су дешавања на паркету била потпуно другачија: Велика борба, велике серије оба тима, много енергије…

Вредна тимска победа црвено- белих према мишљењу бека Црвене звезде Огњена Добрића само је још један корак ка циљу:

– Вредна друга победа у финалу, на првом месту зато што смо што смо одбранили наш терен. Већ у најави овог финала знали смо да нас чекају изузетно тешке утакмице и све виђено до сада само је потврдило та очекивања. Изузетно квалитетна екипа Будућности, физички захтевне утакмице у којима смо до сада показали велику енергију и борбу и тако морамо да наставимо.

Утакмица број 2 донела је све што кошарка може да понуди. Велику борбу, пуно лепих потеза и велике преокрете и врло тешку ситуацију за црвено-беле који су након одличног првог полувремена у другом „јурили“ резултат и у једном тренутку заостајали 9 поена:

– Није било лако у тим тренуцима, али није било ни грча. Ми смо на првом месту тим који верује у себе и оно што ради са тренером Дејаном Радоњићем и стручним штабом. Одиграли смо у тим тренуцима врло чврсто, изузетно борбено и свако је дао свој део што и јесте суштина тима. Пронашли смо на крају начин… Неко је постизао поене, неко је дао свој допринос кроз скок, блок, добру кретњу. Други су одрадили велики посао у одбрани, свако је уградио свој део и на крају смо дошли до победе, која је понављам, важна али ово је тек друга у серији.

Огњен Добрић игра ову серију са пуно самопоуздања:

– Имам самопоуздања, али се трудим и желим да помогнем тиму заиста на било који начин. Ми смо тим и то је то.Тренер Дејан Радоњић ми је пуно помогао, играм са огромном жељом да допринесем победама Црвене звезде. Једном ће то бити кроз поене, други пут добру одбрану, или на било који начин који може да помогне да испуним задатке тренера и да дођемо до победе. Као што то раде сви момци у овој финалној серији.

Серија се сада сели у Подгорицу, а трећи меч серије игра се у хали „Морача“ у суботу од 20.30 часова:

Мораћемо да одиграмо дупло боље него у Београду. Понављам, прве две утакмице су показале да се у финалу налазе две екипе које су показале пуно у регуларном делу сезоне и да се са правом боре за трофеј. Будућност је у уторак увече успела да се врати из великог минуса и потпуно преокрене утакмицу чиме је показала још једном велики квалитет. Нема ту пуно филозофирања, надам се комплетнији него у Београду, мораћемо да одиграмо изузетно добру и чврсту утакмицу, ако желимо да дођемо до нове победе. Ове две победе јесу врло важне зато што имамо и даље ту предност домаћег терена, али нови изазови следе – рекао је првотимац црвено-белих Огњен Добрић.

The post Добрић: Ово су тимске победе, следи нови изазов appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment