Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Пораз омладинаца

Јуниори Црвене звезде су поражени од Младости са 3:1 на домаћем терену у оквиру последњег 38. кола Омладинске Лиге Србије. Изабраници Марка Неђића су добро ушли у меч, али је фалило среће да се реализују створене шансе. За наш тим гол је постигао Јован Митуљикић.

Црвена звезда – Младост 1:3 (0:2)

Стадион: ,, Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“

Судија: Иван Стаменковић.

Стрелци: Ј. Митуљикић у 66. минуту за Црвену звезду , а Станисављевић у 8, Јојић у 31. и Н. Жунић у 65. минуту за Младост.

Жути картони: Н. Митуљикић (Црвена звезда), Прибаковић (Младост).

Црвена звезда: Ћопић, Петровић (од 58. Лековић), Крстић, Лукић, Радојевић (од 66. Марић), Пантић (од 61. М. Стојановић), Ћурић, Ј. Митуљикић, Николашевић (од 46. Кахвић), Кнежевић, Н. Митуљикић(од 81. Пиргић).

Младост: Самчовић, Ф. Жунић, Милановић (од 87. Радовановић), Прибаковић, Н. Жунић, Максимовић, Јојић (од 81. Јаковљевић), Ђерковић (од 57. Станић), Станисављевић (од 62. Опарница), Гудурић, Митровић.

Омладинци Црвене звезде су селекција која је освојила шампионску титулу, а данас пред почетак последње утакмице у првенству ове сезоне, директор млађих селекција у Фудбалском савезу Србије Никола Лазетић уручио је медаље и победнички пехар нашим шампионима.

Упркос бољој игри Црвене звезде на старту утакмице, Младост је повела у осмом минуту, а гол је постигао Станисављевић. После примљеног гола уследила је велика офанзива црвено-белих, а у 18. минуту је Јован проиграо Николу Митуљикића, али је Немања Жунић реаговао у последњем тренутку и изблокирао ударац нашег нападача. Све опаснија је била Звезда у наставку, а у 22. минуту Никола Митуљикић снажно шутирао са ивице казненог простора, али је гађао изнад пречке. Поново је у прилици био Никола Митуљикић, који је на овом мечу наш најистуренији фудбалер, покушао је десном слабијом ногом, после додавања Петровића ,али није најбоље захватио лопту. У 31. минуту Младост је удвостручила предност, а стрелац је био Јојић.

Играо се 35. минут када је Пантић гађао снажно по земљи са велике удаљености, али је Самчовић одбранио његов покушај. Црвено-бели су кружили око гола гостију, али је фалило среће у завршници. У 39. минуту добро су комбиновала браћа Митуљикић, Јован је гађао у оквир гола, али је голман Младости одбранио његов ударац, лопта се одбила до Кнежевића који је снажно шутирао, али је гађао поред стативе.

Почетком другог полувремена иницијатива је била на страни Црвене звезде, а највише су претили Кнежевић и Јован и Никола Митуљикић, али је фалило среће у реализацији. Гости су дошли до још једног поготка, када је после слободног ударца, највиши у скоку био Никола Жунић у 65. минуту. Разбудио је црвено-беле трећи погодак Младости. Само минут касније добро је Кахвић повукао лопту по десној страни и проиграо Јована Митуљикића, који је рутински погодио са око седам метара у ближи леви угао. Играо се 72. минут, када је после гужве у шеснаестерцу Лековић био најближи лопти и ,,из прве“ је гађао на гол Самчовића, али је његов ударац завршио поред стативе. Добро су комбиновали црвено-бели у 83. минуту, напад је почео из задње линије, а на крају је Ћурић прошао по десној страни и упутио оштар центаршут у казнени простор, где је Кахвић био највиши у скоку, али је гађао поред леве стативе. У 87. минуту могао је Јован Митуљикић до другог поготка, када је из окрета покушао да матира Самчовића са ивице казненог простора, али је гађао поред стативе. У надокнади времен Кнежевић је добро повукао лопту и гађао са око двадесетак метара, али је његов покушај завршио изнад пречке. Фалило је среће у завршници за црвено-беле.

The post Пораз омладинаца appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment