Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуНајновијеТрансфериФудбал

Жељко Гаврић на мети Ајнтрахта

Путевима Дејана Јовељића креће још један Србин преко Дрине

Навијачи Црвене звезде биће на иглама наредних дана. После озваничења доласка Александра Драговића, чека се финиширање трансфера Александра Коларова и наставак преговора око повратка Ненада Крстичића. Температура је значајно подигнута и причом о „немогућој мисији“ званој Марко Арнаутовић о чему је током дана, на редовном брифингу са новинарима, говорио и генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић.

Звезда не даје новац за обештећење, али су одговорни са Маракане решени да направе скуп тим, са играчима европске класе, а такав подухват захтева и излазне трансфере. И о томе је причао Звездан Терзић.

Већ месецима се говори о потенцијалној продаји Вељка Николића и Његоша Петровића, али би Љутице Богдана први могао да напусти годину дана млађи Жељко Гаврић. Момак из Угљевика, после фуриозног почетка, имао је нешто слабији наставак у дресу српског шампиона и освајача дупле круне. Истина, солидну овосезонску статистику имао је левокрилни млади репрезентативац Србије. На 27 првенствених мечева постигао је осам голова и уписао три асистенције. Ипак, није га било у мечевима великог улога и јаког интензитета, тренер Дејан Станковић му није указао поверење и у недавном финалу Купа против Партизана, иако је извршио свих шест измена.

Како су може чути на Маракани већ знају да Гаврића неће користии као бонус играча наредне сезоне. Мало због слабије минутаже у другом делу ове такмичарске године, а више због чињенице да на столу имају конкретну понуду за Жељка Гаврића. Према сазнањима „Mozzartsporta“ велики фаворит да добије Жељка је клуб који је куповао на Маракани пре два лета, немачки Ајнтрахт.

Реч је о причи која се претходних 15 дана озбиљно кува, и коначан епилог би требало да добије у првој половини јуна. За сада није познато колико је клуб из Франкфурта спреман да уложи у Жељка Гаврића, али би Црвену звезду задовољило обештећење између два и три милиона евра.

Доласком Дејана Станковића на клупу Црвене звезде Жељко Гаврић је промовисан у стандардног члана прве поставе. Имао је лепих шест месеци после којих се причало о његовом одласку у Италију. Бригу о његовој каријери, иначе, води Никола Коларов, старији брат бившег капитена Србије и највероватније новог првотимца Црвене звезде, Александра. Фiорентина је током јула показала спремност да српском шампиону изброји три милиона евра и у посао укључи Алексу Терзића. Посао, међутим, није приведен крају.

Доласком Александра Катаија, Гаврић је почео да губи статус стандардног првотимца, посебно што је на левом крилу Станковић користио и Мирка Иванића. Млади репрезентативац Србије је минуте скупљао углавном у Суперлиги, дао је сјајан гол против Вождовца, али није се поврдио када је било најважније.

Јасно је да би Гаврић тешко добијао континуирану шансу и у предстојећим квалификацијама за Лигу шампиона. Звезда овог лета неће имати право на грешку, док Ајнтрахт може да инвестира у Жељкову младост. Посебно после искуства са бројним српским играчима. Бундеслигаш из Франкфурта је платио Дејана Јовељића четири милиона евра лета 2019. године. Одличан утисак у том клубу оставио је Мијат Гаћиновић, да не причамо о Филипу Костићу и Луки Јовићу.

(извор: mozzartsport.com)

Повезане вести

Leave a Comment