Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Звездини поуздани бонуси

Црвена звезда је током ове сезоне доминантно освојила 32. титулу првака државе, као и Куп Србије, чиме су црвено-бели на свом конту забележили 11. дуплу круну. Поред искусних играча, главни протагности ове шампионске генерације нашег тима били су „бонус“ играчи рођени од 1999. године.

Од сезоне 2020/21, Фудбалски савез Србије је увео правило да у сваком тиму Суперлиге Србије у стартних једанест фудбалера морају да започну утакмицу два играча која нису старија од 21 године. Црвена звезда је позната као „извор“ великих талената тако да је шеф стручног штаба Дејан Станковић имао на располагању одличне фудбалере.

Вељко Николић је био један од првих избора тренера Станковића ове сезоне и забележио је највише наступа (49) од свих „бонус“ играча. Млади офанзивни везни фудбалер је „плесао“, не само „суперлигашким“ теренима и куп утакмица, већ и у квалификацијама за Лигу шампиона и групној фази Лиге Европе где је оставио сјајан утисак. Постигао је укупно седам голова на свим такмичењима, уз исто толико асистенција. Својим дриблизима и атрактивним потезима доносио је радост навијачима Црвене звезде, а у самом финишу сезоне био је један од главних јунака у финалу Купа Србије када је у погодио мрежу вечитог ривала у пенал серији и на тај начин допринео освајању дупле круне.

Његош Петровић, момак рођен у Крупњу, је забележио укупно 47 наступа ове сезоне на сва „три фронта“. Својом чврстином и сигурношћу Петровић је брзо стекао поверење „мистера“, а својом борбеношћу и максималним залагањем, као и головима је оправдао очекивања стручног штаба нашег тима. Нарочито се памти његов погодак у групној фази Лиге Европе, у победи наших првотимаца против Гента, када је „пројектилом“ са 20 метара постигао прелеп погода, а уписао се и једном у стрелце у домаћем шампионату.

Жељко Гаврић је одиграо ове сезоне 31 утакмицу у црвено-белом дресу и укупно постигао осам голова, а у три наврата је проиграо саиграче након чега су наши фудбалери тресли мрежу ривала. Својим дриблинзима и „лажњацима“ представљао је нерешиву енигму за противничке дефанзивце. У ситуацијима „један на један“ момак рођен у Угљевику, био је готово неприкосновен где је у стилу искуних фудбалера матирао чуваре мреже противника. Навијачи Црвене звезде ће памтити његов погодак који је постигао у победи нашег тима над Вождовцем (6:0), када је ударцем са велике дистанце „закуцао“ лопту „под пречку“ и добио велике овације малобројне публике на нашем највећем стадиону.

Страхиња Ераковић је ове сезоне забележио 19 наступа у Звездином дресу, а повреда га је спречила да дуплира овај број утакмица. Млади штопер Црвене звезде се брзо уклопио у систем игре Дејана Станковића, нарочито када је наш тим наступао у формацији са тројицом дефанзиваца у линији. Својим правовременим старотивима и „читањем“ игре брзо је добио симпатије навијача нашег тима. Иако није постигао гол ове сезоне, фудбалер рођен у Београду, се веома добро показао у „великим“ утакмица, нарочито на гостовању нашег тима у Белгији када је наш тим славио са 2:0, а Ераковић одличним интервенцијама допринео да наша мрежа остане нетакнута.

Никола Крстовић је, у конкуренцији са искуним нападачима Дијегом Фалћинелијем и Миланом Павковом, одиграо 13 утакмица у актуелној сезони. Прецизан је био на дуелима против Мачве и Рада, а на свакој утакмици давао је последњи атом снаге како би се наметнуо тренеру Дејану Станковићу. Максимално залагање и велика борбеност нашег нападача му се вратила у финалу Купа Србије, када је својим уласком у игру донео свежину нашем тиму, а затим је био прецизан у пенал серији чиме је допринео освајању једанаесте дупле круне.

Андрија Радуловић је забележио девет наступа за први тим Црвене звезде у јесењем делу првенства, да би ради веће минутаже био прекомандован у омладинску селекцију нашег клуба. Својим великим талентом, као и головима и асистенцијама, Радуловић је помогао својим вршњацима у освајању Омладинске лиге Србије, где ја на на шест утакмица постигао пет голова и забележио две асистенције. За први тим постигао је један гол на мечу против Златибор, и забележио једну асистенцију.

Ричард Одада, фудбалер рођен 2000. године, је у зимском прелазном року дошао у Црвену звезду из сениорског тима Графичара где је одличним партијама на позицији штопера, као и дефанзивног везног фудбалера скренуо пажњу на себе. Ове сезоне забележио је два наступа за наш тим.

Марко Лазетић је дебитовао 29. новембра у победи нашег тима над београдским Радом (3:0). Лазетић је рођен 2004. и као шеснаестогодишњак постао седми најмлађи дебитант. Иако није био стрелац на овом мечу, показао је изузетан таленат. У зимском прекомандован у сениориски тим Графичара где је био један од најстандарнијих фудбалера, где је у пролећном делу сезоне постигао четири гола.

На клупи за резервене фудбалере ове сезоне седели су још талентовани Марко Ћопић, Вукашин Крстић, Андреј Ђурић, Матеја Бачанин и Никола и Јован Митуљикић, али нису дебитовали за наш тим.

The post Звездини поуздани бонуси appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment