Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Црвено-бели савладали загребачки Динамо и славили на „Купу пријатељства“

Импресиван пут на „Купу пријатељства“ јуниори Црвене звезде су украсили трофејем савладавши загребачки Динамо резултатом 2:0 у финалу, а за победу над Загрепчанима црвено-белим бисерима било је довољно пет минута. Блицкриг у режији Кнежевића и Николашевића донео је Београђанима два гола предности и комфор у дуелу са ривалом који је, уз изабранике Марка Неђића, показао највише током регионалног турнира на Златибору.

Омладински шампион Србије из првог напада је успео да затресе мережу ривала, а улога егзекутора припала је Николи Кнежевићу. Најбољи стрелац Звезде у недавно завршеној Омладинској лиги Србије успео је да крунише прву претњу и начне противника.

„Модри“ су убрзо одговорили ставивши Маринковића на озбиљне муке, али је чувар мреже црвено-белих био на висини задатка. Непосредно након интервенције Звездиног голмана уследила је казна црвено-белих који су у преко Мирка Николашевића удвостручили предност већ у 5. минуту.

Талентовани офанзивац рођен 2005. године дочекао је одбијену лопту након одбране голмана Динама и из поправног се уписао у стрелце.

Два рана гола утицала су на приступ црвено-белих који су препустили главну реч ривалу, а иницијатива Загрепчана донела је неколико прилика од којих је најбољу имао Баришић са беле тачке.

Ударцу нападача Динама који је одбранио Богдан Маринковић претходило је играње руком Стојановића, а извођач је одлучен кратком међусобном игром Баришића и Рожића, међутим након што је био бољи од саиграча, центарфор није успео да надмудри и голмана Звезде који је после одбрањеног пенала успео да заустави и поправни ударац.

У наставку сусрета Динамо је покушао да све интензивнијим пресингом макар смањи предност, али је тим Марка Неђића успео да такмичење заврши без лопте у мрежи и уз гол разлику 19:0.

Уз феноменално тимско издање, нису изостале ни индивидуалне награде за Београђане те је Богдан Маринковић проглашен за најбољег голмана, дојк је Александру Кахвићу са осам погодака припала награда за најбољег стрелца. Делимична утеха за хрватског представника било је признање за најбољег играча на турниру које је припало Томиславу Дувњаку.

– „Договорили смо се да у почетку изађемо високо и да одмах нападнемо што је уродило плодом и резултирало раним погоцима. У наставку смо одржали предност и стигли до пете победе и трофеја. Честитам мојим момцима на приказаној игри“, рекао је тренер омладинаца Звезде Марко Неђић након финала и доделе медаља које су уручивали Владимир Петровић Пижон и Милован Рајевац.

Повезане вести

Leave a Comment