Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Резиме Звездиних нападача

Црвена звезда је ове сезоне оборила бројне рекорде међу којима је број постигнутих голова у једној сезони. Изабраници Дејана Станковића су од самог старта европских квалификација, па преко националног првенства и Купа Србије „решетали“ мреже ривала, а велики део заслуге у томе имали су црвено-бели центарфори.

Дијего Фалћинели је ове сезоне био први избор Дејана Станковића када се радило о нападачима. Италијански интернационалац је одиграо 37 утакмица за наш клуб и постигао 13 голова уз три асистенције. Промашио је пенал против Омоније у квалификацијама за Лигу шампиона, али је брзо вратио самопоуздање голом против јерменског представника Арарата и на тај начин је брзо стекао симаптије наших навијача. Дијего је одиграо десет европских утакмица и био стрелац у убедљивој победи над Словном из Либереца (5:1) у оквиру групне фазе Лиге Европе, а својим кретањем и стилом игре имао је велики допринос на терену што показује асистенција коју је имао забележио управо на овом мечу. У Суперлиги Србије Фалћинели је на 23 сусрета у девет наврата тресао мрежу ривала, а једном је проиграо саиграча за гол. Када су у питању куп утакмице наш центарфор је на четири меча постигао два поготка (ИМТ, Радник). Када се подвуче црта искусни италијански нападач није успео да премаши сезоне какве је имао док је наступао у Серији Б, један од разлог је свакако неиграње због корана вируса, али његов допринос у самој игри је био веома велики. Фалћинели се борио максимално за сваку лопту, а својим кретањем на травнатим површинама је остављао много простора за Катаија, Иванића и Бена који су углавном погађали мреже противника.

Милан Павков је одиграо 32 утакмице на сва „три фронта“ ове сезоне и постигао укупно 14 голова, а уз то је на свом конту забележио и три асистенције. Високи нападач је пропустио неколико утакмица на почетку сезоне, али упрскос томе брзо је пронашао своју форму у даљем току сезоне и подсетио на форму из претходних година када погађао противничке мреже из разних позиција. У националном првенству је на 25 утакмица постигао 13 голова, на мечевима против ТСЦ-а и Инђије је погађао по два пута, а на сусретима против Златибора и Инђије је уписао по асистенцију. На четири утакмице у Купу Србије није био стрелац, али је забележио једну асистенцију поново Златибора. Играо је само на три утакмице у Лиги Европе, али и толико му је било довољно да покаже своју класу. На утакмици шеснаестине финала против италијанског представника Милана наш нападач је поново показао своју доминацију у скоку и из заиста тешке позиције послао лопту главном иза леђа Донаруме. У финишу сезоне је показао свој голгетерски интинкт и постигао доста голова, а права је штета што је због жутих картона пропустио финале Купа Србије где би свакако био од великог значаја Дејану Станковићу.

Никола Крстовић је ове сезоне у веома јакој конкуреницији одиграо 13 утакмица у црвено-белом дресу и постигао два гола. Крстовић је био стрелац у домаћем шампионату против Мачве и у шеснаестини финала Купа Србије против београдског Рада. Млади нападач рођен у Голубовцима је оставио веома добар утисак на сваком мечу, а нарочито у финалу купа када је својим уласком на терен донео свежину у игри нашег тима, а онда био прецизан у пенал серији против вечитог ривала и на тај начин допринео освајању једанаесте дупле круне.

Марко Лазетић је ове сезоне дебитовао 29. новембра 2020. године у победи нашег тима против Рада. Млади центарфор рођен 2004. године је на тај начин постао седми најмлађи дебитант у црвено-белом дресу, иако није постигао гол на том мечу оставио је веома добар утисак. Сезону је провео у нашем развојном тиму Графичару, и на 14 утакмица постигао четири поготка.

Томане је започео сезону играјући за наш тим и забележио шест наступа у Звездином дресу. Португалски нападач је на четири меча у Суперлиги Србије постигао један гол на мечу против Спартака, а у квалификацијама за Лигу шампиона је био стрелац у веома важној победи нашег тима против Тиране. У септембру 2020. године је напустио наш клуб и отишао у турски Самсунспор.

The post Резиме Звездиних нападача appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment