Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуКошаркаНајновијеТрансфери

„gazzetta.gr“: Барцокас одводи Волдена у Олимпијакос

Кошаркашка сезона 2020/21 ушла је у саму завршницу. Пулени тренера Дејана Радоњића већ су се окитили трофејем у националном Купу Радивоја Кораћа и оно што је и најважније прстеном у регионалној АБА ј.т.д. лиги. Уз то црвено-бели су без проблема у оквиру домаћег плеј-офа преко Златибора и чачанског Борца стигли до финалне рунде у којој ће се против Меге Soccerbet борити и за звање најбоље српске екипе.

Међутим, као што је данас и потврдио тренер Радоњић наша екипа у директној борби за трофеј неће моћи да рачуна на Корија Волдена иза којег је прилично успешна сезона. Како преноси грчки портал „gazzetta.gr“ велико је питање да ли ћемо Волдена више и гледати у дресу екипе са Малог Калемегдана и поред чињенице да га уговорна обавеза са нашим клубом везује и за сезону 2021/22. Наиме, Грци преносе да је за Волденове услуге заинтересован Олимпијакос чији тренер Јоргос Барцокас изузетно цени квалитете Звездиног кошаркаша. Наш плејмејкер је пружио добру партију против грчког великана у 13. колу Евролиге у сусрету коју је екипа из Пиреја у дворани „Александар Николић“ решила у своју корист резултатом 79:81. Током тог меча Волден је имао учинак од 13 поена (3/5 за три поена), два скока и две асистенције.

Као што смо већ истакли Кори Волден је везан уговором за Црвену звезду и за наредну сезону, тако да ће Грци уколико буду желели да га ангажују морати да плате нашем клубу одговарајуће обештећење.

Волден је рођен на Флориди 5. августа 1992. године. Кошарком је почео да се бави у средњошколској екипи Дајтона бич са Флориде, а затим и за колеџ екипе Стетсон и Истерн Кентаки. Већ 2015. године драфтовали су га Бостон Селтикси за које је играо летњу лигу, али се није изборио за место у такмичарском тиму. Затим наступа у развојној лиги за екипу Мејн Ред из Портланда, да би се лета 2016. године преселио у белгијски Остенде. Након белгијске одисеје сели се у израелски Хапоел Холон у којем остаје две сезоне, а сезону 2019/20 провео је у екипи београдског Партизана и које је и стигао на Мали Калемегдан.

Повезане вести

Leave a Comment