Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеТрансфери

Јагодић-Куриџа у подгоричкој Будућности

Никола Ивановић и Лука Митровић недавно су Подгорицу заменили Београдом и након плаво-белог дреса екипе Будућност ВОЛИ у наредном периоду носиће црвено-бели дрес екипе са Малог Калемегдана. Сада је дошло време да неки играч из редова Црвене звезде крене пут Подгорице.

Наиме, искусни крилни центар нашег клуба Марко Јагодић-Куриџа од данас је и званично члан подгоричког клуба. Њему је истекао уговор са Црвеном звездом и одлучио се да прихвати понуду из Подгорице, тако да ће и наредне сезоне наступати у регионалној АБА лиги, али ће за разлику од претходне сезоне на међународној сцени играти у Еврокупу.

Марко Јагодић-Куриџа у Црвену звезду стигао је пре годину и по дана из словеначке екипе Копер Приморска на инсистирање тадашњег тренера Дргана Шакоте. У црвено-белом дресу одиграо је 80 мечева и забележио 417 поена. У недавно окончаној сезони окитио се триплом круном (АБА лига, Супер лига Србије и Куп Радивоја Кораћа), а на завршном турниру националног купа „Радивоја Кораћа“ који је одржан у фебруару ове године био је проглашен за најкориснијег играча.

Тридесетчетворогодишњем кошаркашу екипа Будућности ће бити десети клуб у досадашњој каријери пошто је пре тога наступао за суботички Спартак, Нови Сад, екипу Чапљина Ласта из Босне и Херцеговине, бањалучки Борац, загребачку Цибону, чешки ЧЕЗ Нимбурк, белгијски Остенде и већ помиљану словеначку екипу Копер Приморска.

Желимо Марку пуно среће у наставку каријере и захваљујемо за све што је учинио носећи црвено-бели дрес.

Повезане вести

Leave a Comment