Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновијеТрансфери

Раданов у Игокеи

У дану када је званично обелодањен крај сарадње између нашег кошркашког клуба и америчког плејмејкера Ленгстона Хола, бележи се још један одлазак са Малог Калемегдана. Наиме, изданак наше кошаркашке школе, двадесеттрогодишњи Алекса Раданов након пуних шест сезона напушта црвено-бели кошаркашки колектив.

Рођени Београђанин за први тим Црвене звезде дебитовао је у сезони 2014/15, тачније 8. марта 2015. године у дуелу 24. кола регионалне кошаркашке лиге против ваљевског Металца (82:59) када му је прилику указао и актуелни тренер Дејан Радоњић. За први тим нашег клуба Раданов је наступао у сезонама 2014/15, 2017/18, 2018/19 и 2020/21, а у међувремену је наступао као позајмљен играч у екипи ФМП-а. Одиграо је укупно 78 мечева и био стрелац 276 поена.

Од наредне јесени кошаркаш који са црвено-белима има чак осам освојених трофеја (по три титуле у регионалној и домаћој лиги, један куп Радивоја Кораћа и Суеркуп АБА лиге), носиће дрес најбоље екипе Републике Српске и Босне и Херцеговине, Игокее из Александровца.

Пре извесног времена постојла је могућност да Раданов каријеру настави у Подгорици пошто су за његове услуге били заинтересовани из екипе Студентског центра, али се ипак талентовани кошаркаш одлучио за седмоструког шампиона БиХ и осмоструког освајача националног купа Босне и Херцеговине, са којим ће наредне сезоне наступати и на међународној сцени у ФИБА Лиги шампиона.

Алекси Раданову желимо пуно среће у наставку каријере.

Повезане вести

Leave a Comment