Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАтлетикаВажноНајновијеОстало

Синанчевић седми у финалу Олимпијских игара

Армин Синанчевић српски бацач кугле и члан Атлетског клуба Црвена звезда окончао је своје прво учешће на Олимпијским играма. У финалу XXXII летњих Олимпијских игара у Токију Синанчевић је куглу бацио 20,89 метара што је било довољно за седму позицију у финалу. Треба напоменути да је наш атлетичар у квалификацијама имао хитац који је био седам центиметара дужи, али исто тако мора се нагласити и да је бацио свој најбољи овосезонски резултат који износи 21,88 метара што је бацио на митингу Дијамантске лиге у Дохи то не би било довољно за одличје.

Након финала, Асмир се пожалио да није био сасвим свеж јер због временске разлике и даље није успео да се наспава.

– „Задовољан сам, али сам сигурно могао много боље. Али осећао сам се много исцрпљено. То је и последица тога што је план био да у путу не спавамо уопште да бих овде спавао ноћу. Али нисам успео овде да склопим неколико сати, а камоли више што би било нормално“, рекао је Армин.

Очекивао је Синанчевић доста бољи резултат.

– „Велико је седмо место у финалу Олимпијских игара. После прва три хица, мислио сам да ћу доћи до 21,50. Веровао сам да сам данас толико вредео. За неки дужи хитац сигурно нисам, јер немам форму као што сам имао пре месец дана, када сам на тренинзима бацао преко 22 метра. Тада сам се надао да ћу се овде борити за медаљу.“

Ипак…

– „На првом Светском првенству пре три године био сам међу 12, на првом европском ове године међу шест, сада седми… Мислим да је то за дебитанта велико. Идемо даље, видећемо се наредних година. Морам више да тренирам. Кратко сам у атлетици.“

На крају до медаље су стигли Рајан Крузер (САД) са резултатом 23,30 метара што је и нови Олимпијски рекорд, сребро је припало Џо Ковачу (САД) који је куглу бацио 22,65 метара, а бронза је припала атлетичару Новог Зеланда Томасу Волшу са остварених хицем од 22,47 метара.

Повезане вести

Leave a Comment