Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Фудбалери и стручни штаб посетили цркву Свете Петке на Калемегдану

Пред фудбалерима Црвене звезде су два најважнија меча у досадашњем делу сезоне. Већ је обезбеђено играње у УЕФА Лиги конференција, али то не задовољава апетите српског шампиона. Они желе у УЕФА Лигу Европе, а на путу им стоји четвороструки узастопни шампион Румуније Клуж.

Пред први меч који се игра у уторак 17. августа од 21 час, фудбалери су са члановима стручног штаба посетили цркву Свете Петке на Калемегдану. Како пише на Инстаграм профилу цркве, њима је очитана молитва за успех.

Молебан су служили протојереј ставрофор Владимир Вукашиновић, протојереј Љубивоје Стојановић и јереј Србољуб Убипариповић.

– „Том приликом је у беседи после молебана прота Влада поручио фудбалерима Црвене звезде да успех у спорту не зависи само од талента и упорности него и од начина на који се фудбал игра. Неговање спортског етоса, несебична игра за тим и друге, а не само за себе, поштовање противника који никада не сме да буде непријатељ него неко ко нас позива да превазиђемо сопствена ограничења у спортском духу… Све то треба да краси истинског спортисту, поготово имајући у виду да се на њих угледају хиљаде младих људи чији позитивни узори треба да буду“, пише у саопштењу цркве Свете Петке.

Повезане вести

3 comments

mmm авг 17, 2021 at 08:13

Radi boljeg razumevanja. Bog je prisutan svuda, a ne samo u crkvi.

Reply
nele авг 17, 2021 at 09:14

Naravno, za pravog vernika Bog je svuda okolo, Crkva nam je potpuno nepotrebna! A fudbaleri su poznati kao……..“pametne“ glave, naravno da ovo nece oni razumeti.

Reply
BokiBgd авг 16, 2021 at 21:44

Konačno ste shvatili,da samo bog može da Vam pomogne.Trebali ste još pre Šerifa da tražite pomoć od boga,mislili ste lako ćemo…

Reply

Leave a Comment